• We have updated our Community Code of Conduct. Please read through the new rules for the forum that are an integral part of Paradox Interactive’s User Agreement.
Oct 5, 2005
3.735
1
Här får ni gärna posta allt vad ni tar er för och allt ni planerar att göra. Ni är inte tvingade att posta några som helst saker här men det finns belöningar för de som gör det. Det finns även belöningar att hämta om du kommer i tid till sessionen, det vill säga senast 19:00. Semlan och jag kommer hålla koll på detta. Belöningarna är följande:

AAR/I tid belöning

  • 1% Deflation
  • -3 Stygg Pojke poäng
  • Stategifts:
    • 500d 1453-1600
    • 1000d 1600-1700
    • 2000d 1700-1819

AARs ska vara klara och postade på tisdag 19:00 CET, det vill säga 24 timmar innan sessionen så att Semlan inte ska behöva stressa och göra massa edits 5 min innan sessionen. Om du postar en AAR 19:01 så kommer den inte accepteras. För övrigt gäller samma belöningar för AARs som för I Tid belöningar.

Låt nu intrigerna flöda! Annars...
 
Last edited:
Meddelande från Lissabon:​


Portugals pengabinge. Coola typer med fetbra ös kan få tjåla lite mot annan deg.
Tunnisar utan cause som dealar på Portugals hood´kan fethaja att andra crews - som dealar i tunnisarnas hood´- får tjåla lite liksom utan annan deg. Fett. Over och out.​
 
Lemeard said:
Och detta får mig att skratta varje gång: "Stygg Pojke poäng" :rofl:

Tänkte väl att det kunde liva upp er tillvaro, i alla fall en gnutta. :)
 
AAR England

Eftersom Kung Lyko var för upptagen med att hitta den bästa frun i världen lät han sin vän Alek styra kungadömet England i några decenium.

Alek rapporterade att han vassalierade Scotland och irland men erövrade några rika provinser till england som kommer att hjälpa oss mycket senare i tiden. Armen expanderades och flottan fick några skvadroner gallärer till. Alek blev avundsjuk över att europa krigade men inte England så han stack in i europa och tog över Oldenburg med. Hoppas att dem kommer att ge england mycket pengar i framtiden.

Just nu är vi ett krig med danmark för att fri ge dem saxoner som finns på öarna norr om england.

AAR Stats gåva
Ontime ???? stats gåva

ledare 2 generaler och 2 admiraler... bättre än förra gången tack:p
 
"Vilken jävla Uzi, en sån skulle man ha!"

Yo! Crewet var liksom asfet på gång. Typ först fixade pakt med Juan och hans crew, niiiiiice. Tjommade sedan till sjassarna i Granada. Jag lade första kicken och Juan bangade inte. Fetös! *tjoff, tjoff* Sedan muckade han typ killen som diggar Frodo - Arafon? - så vi, jag och Juan alltså, backade. Not. Juan lade första kicken och sedan bara fetösfancoolttyp gav vi dem fet med spö! Kickade Navarro typ medvetslös. Coolt. Kan bara säga att Navarro "inte verkade ha alla pommes frites på tallriken". Dealade lite turf med Juan, han bara typ fethajade. Så jävla coolt. Pushade iväg lite dealers och kolla in nya 'hoods. Kick as!

Sedan flöt vi iväg med en asschysst snubbe mot Afrikat. Snacka om upp-pimpat flytetyg! Cruuuuuuuusing. Bort mot Indien där det finns hot chicks. Skall alltså kolla in lite andra babes om ett tag. Typ.

Öhhhhh... Glömde en sak. De där McDonaldstyperna - Brändenburgare? - har vrållåg inkomst om man typ tänker på inflation. Och det kan till och med alla i crewet göra.

--
Crewet behöver två snubbar som rockar på land och två som .... kan simma, liksom. Osså en massa deg för storyn och för att crewet fethajar hur uret funkar.
 
Last edited:
Krig, krig och, för ovanligheternas skull, en liten gnutta krig

g1185_brandenburg.gif

Brandenburg var/är, som alla vet, ett väldigt coolt land där bara coola människor höll till. Där har ni för övrigt anledningen till att Cobjor sattes så långt bort som bara möjligt från Brandenburg. Men åter till berättelsen. Brandenburg var också ett rätt starkt land med en relativt stor statskassa och denna skulle nu användas till att underkuva de uppstudsiga tyska småstaterna. Detta företag företogs utan förvarning och en förnimmelse av detta företag gick inte att förutse för att företaget företogs för snabbt. De brandenburgska styrkorna vällde in över den saxiska gränsen och snart hade allt motstånd krossats. Samtidigt hade Brandenburg skapat en allians med Bayern och de övriga sydtyska staterna, detta för att förhindra ett österrikiskt ingripande i någon av de tyska staterna. Detta sågs inte med blida ögon i Wien och snart anföll de österrikiska styrkorna från Böhmen. Efter att deras armé, som till största delen bestod av infanteri, krossats av det brandenburgska kavalleriet återgick ordningen till det normala och Saxen, Hessen och Hannover fick lämna ifrån sig diverse provinser.

Efter att Österrike gjort fred med Bayern kunde nu Brandenburg koncentrera sig på Tyskland igen och den nordtyska alliansen anfölls. Kort efter detta stod svenska soldater och belägrade Holstein. Detta var fullkomligt oacceptabelt och kavalleriet skickades till Wismar för att senare gå in i Holstein. Efter krigsförklaringen krossades den svenska armén fullständigt och nu följde ett krig som till större delen mest stod stilla i nordtyskland. Österrike bestämde sig nu för att anfalla det stackars Brandenburg igen och denna gången skickades kavalleriet ända ner i Alperna där de höll den österrikiska armén upptagen medan den andra delen av armén fortsatte sitt krig i norr mot svensken. Österrike tog till slut sitt förnuft till fånga och gjorde fred med Bayern, dock med vissa eftergifter. Bland annat avträddes Marchfeldt till förmån för Würzburg. Nu kunde Brandeburg koncentrera sig på Sverige och efter mycket om, men och danskar vände kriget och Sverige accepterade Brandenburgs fredsfördrag. Fred rådda äntligen i det coolaste riket på jorden!

Dock inte alltför länge, ett år senare gick brandenburgska styrkor in i Münster och Kleves och dessa områden lades och kommer läggas under Brandenburgskt styre. Medan detta, lite lugnare krig pågick ökade de brandenburgska inkomsterna dramatiskt, de nästan tredubblades och tjänstemän befordrades hejvilt. Brandenburg är för tillfället rikare än Österrike och Portugal och detta räknar vi med att kunna reta dem för en längre tid.

AAR belöning: 500d
I tid belöning: Deflation

4 generaler
 
AAR-Moskva 1453-1474​


Långt bort från de stora slätternas prakt i det anrika Europa, långt bort från de stora oceanerna och dess outforskade vidder ligger ett område vars naturliga vildhet avskräcker de mest våghalsiga vandrare. Rykten som färdats långväga förtäljer om de förfärliga vintrar som drabbar denna landsända, och som härdat folket som bor där till ett av de hårdföraste folken i världen. Det är mot dessa föga utforskade områden vi nu vänder blicken, ty det är här vår historia tar sin början.

Staden Moskva, blott en av många städer i denna region hade en avgörande fördel mot sina konkurrenter, genom sitt läge vid en av de större floderna erbjöd den en knutpunkt för handel ända från Östersjön till Svarta Havet I söder. Trots att staden länge varit tvungen att erkänna Mongolerna i söder som herrarna över detta område hade man nu lyckats bygga upp sin ekonomi så pass att man kunde börja den efterlängtade expansionen. Vasily II inledde nu ett välplanerat fälttåg mot grannen i norr, handelsnationen Novgorod. Fälttåget gick som planerat och fienden kuvades snabbt. Därpå vände Vasily blicken mot mongolerna i söder. Eftersom mongolernas armé fortfarande var betydligt större än hans egen påbörjade han ett slags gerilla krig där mongolernas kavalleri lurades in i de djupa ryska skogarna där de sedan överfölls av Vasily’s tätt ordnade infanteri. Efter drygt ett år av krig påbörjade nu Vasily offensiven och slättlandet föll snart i händerna på muskoviterna. En av de kungliga diplomaterna tänkte sig däremot inte för vid förhandlingsbordet och fred slöts med hela den mongoliska alliansen utan Vasily’s samtycke vilket var högst olyckligt.
En kort tid av fred inföll nu och många sköna ryska prinsessor giftes bort till fjärran länder och allt var frid och fröjd tills Ivan III utnämndes till Tsar 1462. Den Polska alliansen såg nu sin chans och anföll en Moskvas allierade vilket tvingade in Ivan i kriget. Det visade sig dock vara en gynnsam utveckling eftersom Ivan endast månader tidigare fått höra att det ej var en god idé att skaffa sig vasaller ty de tenderade att ignorera sina skyldigheter med tiden.
Ivan skickade således inga förstärkningar till sina lydstater utan koncentrerade sina styrkor till Litauen. Ivans plan var att inte visa sig som en stygg pojke för omvärlden och istället låta Polen ta all skuld för att ha annekterat de ryska småstaterna. Planen gick felfritt och efter många långa år av krig gav Polen upp dessa nya provinser, dessutom erhölls många provinser från Litauen i freden vid Vilnius 18 augusti, 1470.
Ivan som var en mycket krigisk Tsar vände sig nu mot mongolerna igen för att ställa tillrätta hans fars mindre misstag. Mongolernas makt hade dock minskat drastiskt och på mindre än ett år hade hela riket fallit för Moskvas armé. Vilken dag som helst nu kommer även dess allierade tvingas till fred, vilket kommer stärka Moskvas ställning ytterligare.

AAR: Statsgåva
I tid belöning: Stygg Pojke poäng
 
Last edited:
Portugal, session II

Det var dags att börja ta språnget ut i den stora vida världen. Efter att ha leasat ut Porto till Spanien och uppnått det efterlängtade trade 3, var Portugal redo.

Fernando Po sattes på att upptäcka Asien. Dessvärre spawnade en admiral i samma flotta som Po och tog kommandot. Eftersom jag är osäker på om datorn räknade med att en explorer var i flottan eller inte, så flottan fick efter ett tag order om att vända hem igen.

Under tiden skaffades NT 4 och LT 5 i rasande fart, därefter LT 9. Nya COTs bildades i två kolonier, utmärkt. En conquistor anlände och har snart kartlagt hela Sydamerika. Kolonier och TPs byggs för fullt i Brasilien.

Efter lite minting etablerades ett antal monopol (som mest 10 st). Inkomsten gick upp som en IT-aktie på slutet av nittiotalet. Hade en del events, ingen av betydelse. Dp-sliders flyttades inte i någon nämnvärd utsträckning. Efter att leasingkontraktet för Porto etc gått ut fick vi tillbaka några provinser från Spanien.

Med hjälp från våra vänner i Spanien attackerades sedan Zanji för Zanzibar. Kriget gick först bra men när sedan attrition tog ut sin rätt gick det segt. Zanji ville naturligtvis inte ge upp bara Zanzibar utan det fick bli Zanzibar och två andra (skit)provinser. Bah. Får arbeta på en plan att ge tillbaka provinserna. Under kriget lyckades Zanji med sin mäktiga flotta (4 galleys eller något sådant) inte bara med konststycket att besegra vår flotta (100 galleys +) en gång utan även ta död på Diaz. Navalbattles är ibland ett lotteri. :mad:

I Europa ser Portugal med intresse på situationen i HRE. Frankrike, Österrike, Brandenburg och Spanien tar provinser i HRE. Skall bli intressant att se hur de tre förstnämnda skall försöka komma överens. Moscovy har dragit sig västerut ovanligt tidigt, vilket är intressant. OE verkar gå österut och England drar, föga förvånande, västerut. Skall bli spännande att se vad Sverige gör.

Hur som helst, Portugal är nu redo för att ta nästa språng. Almeida & Co är snart i position, Vasco da Gama har anlänt och upptäcker nya områden. Bad boy är 0. Nästa session blir stressfull, ett antal explorers som dyker upp och skall skickas ut i vida världen.

Allt som allt, en utmärkt session.

--
Ledare: 2 Generaler, 1 Admiral, 1 Conqistador
I tid: Deflation
AAR: Stategift​
 
Last edited:
AAR-Moskva 1474-1500​

Som planerat föll Krimhalvön efter endast något år av belägringar och Ivan kunde återkalla armén till Moskva. Hans nästa fälttåg var planerat mot väster för att säkra Baltikum från de Polska erövrarna och Tsaren och hans generaler hade utarbetat en plan för att lyckas tvinga av dessa provinser från Polen utan att ryska trupper skulle behöva sätta en fot i själva Polen. Planen var att utnyttja den Polska alliansen och genom två snabba krig återföra Moskvas hävdade territorium till Tsaren. För att spara resurser beslutades att man skulle avvakta tills armén blivit utrustad med tillräckliga redskap för att kunna storma städerna, eftersom man ville kunna ta de litauiska och baltiska städerna med överraskning och tvinga fram en fred innan förstärkningar från södra Polen hunnit anlända. Allt gick som planerat och rekryteringen var precis avslutad då Sverige plötsligt beslutade sig för att agera och landsatte en armé i Estland. Tsaren som nu såg sin plan på väg mot avgrunden agerade snabbt för att förhindra detta. Krig förklarades mot Polen och Moskvas bästa ledare sattes in i Baltikum för att ta över Estland och Livland samtidigt som resten av Tsarens armé strömmade över gränsen till Litauen. Tsaren fick snabbt kontroll på situationen och trots Outrustade arméer lyckades flertalet städer intas och efter knappt ett år av krig gav den Polska alliansen upp och lämnade över de Polska delarna av Baltikum till Tsaren.
Arméerna återgick till sina förläggningar och Ivan påbörjade nu sina ekonomiska reformer. Den ortodoxa kyrkan fick även den stora bidrag och satte igång att omvända de förlupna själar som ännu inte omfamnat den ortodoxa läran. Freden varade dock endast fem år.
De nu fullt utrustade arméerna började åter röra sig mot den Litauiska gränsen. Målet var nu resten av de rysktalande provinserna samt resterande delar av Baltikum. Den nybyggda lilla ryska flottan skeppade delar av soldaterna ända ner till Preussen och Danzig vilket dom snart intog samtidigt som huvuddelen av armén stormade stad efter stad I Litauen tills fred slöts helt på Ivans vilkor. Baltikum var under Moskvas kontroll.
När nu expansionsplanerna var genomförda återgick riket återigen till fred och konverteringarna gavs högsta prioritet samtidigt som koloniseringen i öst inleddes. Tsarens makt ökar nu för var dag som går.


AAR: Stygg pojke poäng
I tid belöning: Stygg Pojke poäng
Ledare: 4 generaler
 
Ännu lite mer krig, men aningen mer givande

g1185_brandenburg.gif


Allt hade gått enligt planerna i det lilla riket, stora delar av Tyskland hade införlivats i det och framtiden såg ljus ut. Burgundy hade blivit besegrade och utjagade ur Tyskland med fransk hjälp. Allt såg väldigt ljust ut, därför beslutade Brandenburg att utöka sitt rike ännu lite mer. Saxony, Palatinatet, Hannover och Oldenburg anfölls, och alla föll som ihop som dåligt byggda korthus inför den nordtyska krigsmaskinen. Det fanns inte en fiendearmé som höll ut mer än en månad inför Albrecht Akilles och hans skräckinjagande kavalleri. Framtiden såg väldigt ljus ut...

...Ända tills Böhmen anföll, tillsammans med Ungern. Den aningen krigströtta befolkningen i Brandemnburg var ännu en gång tvunga att gå ut i krig för att försvara sitt hemland. Trots att de böhmiska styrkorna var numerärt överlägsna var det inget problem för Albrecht Akilles att med tiden ta kol på dessa. Han gjorde en svepande rörelse över norra Böhmen och besegrade allt på sin väg mot Prag. Han lyckades dock inte förinta hela den böhmiska armén, den nordtyska krigsmaskinen hade tappat fart och var på väg att få slut på bensin. Därför, efter några månaders kraftmätningar i centrala Böhmen kring Prag gjordes en fredsplan upp. Oels, Liegnitz och Lausitz skulle ges upp till Brandenburg. Detta vägrades dock av Böhmen som kallade in ungerska förband att slåss mot nordtyskarna. Detta sågs inte med blida ögon av den nordtyska krigsledningen och kriget fortsatte ännu ett år, men till slut accepterades kraven på Lausitz och Liegnitz. Detta gladde den tyska befolkningen i området oerhört mycket, de hade blivit befriade från århundraden av förtryck och förföljelse, nu var de äntligen fria! Framtiden såg ännu en gång ljus ut...

...Ända tills Polen, tillsammans med Preussen och Litauen anföll. De polska horderna hade tidigare besegrat Sverige och tvingat dem att lämna ifrån sig Wismar. Detta gladde den nordtyska krigsledningen eftersom man nu kunde få mer tyngd bakom sina fredsförhandlingar. Fredsförhandlingarna sköts dock upp på obestämd framtid eftersom de polska horderna verkade högst besegringsbara med Albrecht Akilles i täten för kavalleriet. Sakta men säkert pressades de tillbaka och när Österrike gick med i kriget på Brandenburgs sida var kriget vunnet. Posen, Warmia, Danzig and Kujawy was handed over to Brandenburg. Framtiden såg ännu en gång ljus ut...

...Ända tills Böhmen anföll igen. Den här gången gick det dock lättare eftersom Ungern reducerats till hälften av sin vanliga storlek och den krigshärdade nordtyska armen snabbt kunde inta nyckelprovinserna i Böhmen och kräva Oels i fredsförhandlingarna. Nu såg framtiden ännu en gång ljus ut, men kommer ljuset att skina lika starkt som det gjort hittills..?

AAR Belöning: - Stygg Pojke Poäng
I Tid Belöning: - Stygg Pojke Poäng
 
Lite i spelet bilder hade varit trevligt.