• We have updated our Community Code of Conduct. Please read through the new rules for the forum that are an integral part of Paradox Interactive’s User Agreement.
TeutonburgerW said:
Vilken mod har du för att få de absolut underbara flaggorna (speciellt Skandinaviens?!)?

Jag tror han har laggt till dom själv, lite självmoddat alltså. :)
 
Ibland har man riktig riktig riktig otur! :(

Har suttit och filat på en uppdatering om DDR i sisådär 2-3 timmar, i samma stil och klass som den förra uppdateringen. När jag precis är färdig och ska kopiera det, trycker jag istället för ctrl+c på något närliggande så det försvinner, och i ren panik trycker jag ctrl+v och någonting helt annat dyker upp. Det innebär då att min skinande nya uppdatering är borta och ligger och gottar sig någonstans i datorn. Men inte sparad i alla fall. :(

Riktigt, riktigt, riktigt moralsänkande... Blä
 
knugen_n1 said:
Ibland har man riktig riktig riktig otur! :(

Har suttit och filat på en uppdatering om DDR i sisådär 2-3 timmar, i samma stil och klass som den förra uppdateringen. När jag precis är färdig och ska kopiera det, trycker jag istället för ctrl+c på något närliggande så det försvinner, och i ren panik trycker jag ctrl+v och någonting helt annat dyker upp. Det innebär då att min skinande nya uppdatering är borta och ligger och gottar sig någonstans i datorn. Men inte sparad i alla fall. :(

Riktigt, riktigt, riktigt moralsänkande... Blä
hoppas verkligen att du tar dig tid att göra om den (kan ju göra om skandinavien först så känns det inte lika repetetivt)
vill inte tt denna AAR ska dö av en så onödig anledning :(

EDIT: om jag inte sagt det tidigare: ToppenAAR!
 
Flooper X said:
hoppas verkligen att du tar dig tid att göra om den (kan ju göra om skandinavien först så känns det inte lika repetetivt)
vill inte tt denna AAR ska dö av en så onödig anledning :(

EDIT: om jag inte sagt det tidigare: ToppenAAR!
Nej nej, denna AAR dör inte på grund av en sån anledning. Behöver bara lite vila först innan jag skriver om den.

Tack för berömmen!
 
DDR

ddrlh7.png


Året är 1933 och fascimen sprids som en löpeld i Europa. I Tyskland, har den mer radikala formen nationalsocialism instiftats och styrs nu som en dikatur av Adolf Hitler, en österrikare. Hitler förespråkade för ett stor-Tyskland, där alla provinser med en tysk minoritet ska rymmas inom hennes gränser.

Året är 1939. Hitler har lyckats med sin dröm, och har under bara ett par år hunnit med att annektera Tjeckien, släppa Slovakien som en marionett under den tyska fanan, annektera Österrike och kräva Litauen på den tidigare preussiska staden Memel. Nu stod Tyskland inför ett nytt vägval. Hitler hade planer på att fortsätta utöka sitt territorium utan att avfyra ett enda skott, och nästa mål var fristaden Danzig, som stod under beskydd av Polen. Målet var att förbinda Preussen med resten av Tyskland.

Den 23 augusti, undertecknades en ickeaggressionpakt mellan Sovjetunionen respektive Tysklands utrikesministrar, Vjatleslav Molotov och Joachim von Ribbentrop. Avtalet innebar ett löfte om en icke-agression staterna emellan, men det fanns även ett hemligt tilläggsprotokoll - som innebar en uppdelning av Östeuropa och de baltiska staterna. Sovjetunionen tilläts göra anspråk på delar av Finland, rättare sagt Karelen och Petsamo. Anspråk godkändes även på Estland, Lettland, Litauen, östra Polen och norra Rumänien, mer exakt Bessarabien. Samtidigt deklarerade Tyskland sitt politiska ointresse för de nyss nämnda områdena.

Den 1 september 1939 förklarade Tyskland krig mot Polen som vägrade att släppa Danzig. En månad var Polen annekterat och uppdelat mellan de två parterna. Storbritannien förklarade krig mot Tyskland för att hindra hennes expansion, och det andra världskriget var startat.

Stalin var nöjd, han som bara någon månad innan var orolig för fascismens spridning. Medan hans två fiender, demokratin och fasciscmen krigar mot varandra och förgör varandra, kunde han nu istället fokusera på sin allierade Turkiets expansion i Balkan, närmare exakt Grekland. Två månader efter att Polen uppdelades annekterades Grekland, vilket skapade rabalder i Östeuropa.

Ett avtal tecknades snart mellan Jugoslavien, Rumänien och Bulgarien, som innebar en ickeagressionpakt och allians länderna emellan. Nästa steg var ett ödesdigert misstag, som innebar ett förklarande av krig mot den tredje internationalen. Gränserna mot den tredje internationalens nyblivne fiende var dock mobiliserade, och en timme efter krigsförklaringen vällde en enorm arme över gränsen. Rättare sagt Turkiskt infanteri, kavalleri, bergsjägare, och sovjetiska tanks och motoriserat infanteri. Snabbt tog även de två parternas flygvapen över herraväldet i luften, och kriget var i första sekunden avgjort.

Samtidigt som bit för bit land föll under den tredje internationalen, såg Tyskland med häpna ögon söderut. Ett handlande av osäkerhet följde, aggressionspakten avbröts och krig förklarades, samtidigt som hon var upptagen med att landsätta trupper på Norges kust. Även gränserna mot Tyskland var mobiliserade, och samma scen som en vecka tidigare utspelades i Grekland upprepades även här. Tre månader senare var Balkanententen utplånad.

Fyra månader senare begick Hitler självmord i en bunker i Hamburg, och Tyskland som stod i spillror, totalt handfallna såg inget annat val än att ge allt territorium som redan var ockuperat av Sovjet åt Sovjet, och spillrorna åt de allierade - för att hindra den tredje internationalens totala seger över Europa.

Snabbt etablerades två tyska stater, FRG, den demokratiska och västra delen av Tyskland och DDR, den stalinistiska och östra delen av Tyskland. DDR blev snabbt en fullvärdig medlem i den tredje Internationalen, och snart så började landet ryckas upp ur askan. Bombade hus revs, och ersattes med den billigare varianten - betong. Detta förändrade snabbt stadsbilden i flera städer runtom i DDR, en mycket mer grådaskigare och tommare vardag. Snabbt genomfördes flera reformer, bland annat så nationaliserades även här i likhet med Turkiets reformer flera företag och nya startades. Även fler steg i det stalinistiska hållet genomfördes.


Skar1400.jpg

Storebror ser dig

Ett stort problem var dock att folk såg trotsigt på det kommunistiska levnadssättet. I många ögon var nationalsocialismen och den germanska staten fortfarande den rätta läran. Efter att DDR's territorium utökats, mer rättare sagt annekteringen av nordvästra Polen, anspråken som godkändes i Moskvakonfersen och följande annekteringar, var den germanska staten nästan komplett. De trotsigas munnar hade mättats till hälften, men fortfarande var den nationalsocialstiska läran det rätta för dom. För att ta itu med problemet, instiftades en ny lag som gjorde det lagligt med telefonbuggning. Under nätterna eller när de boende var bortresta smög den tyska underrättelsetjänsten in i bostaden och försåg varje telefon i hemmen med ett chip - som förde värdefull information till underättelsetjänstens huvudkvarter i Berlin. Forskarna blev tillsagda att försöka forska och uppfinna fler metoder som gjorde det lättare att övervaka befolkningen...

... Och så blev det. Snart förvandlades DDR den mest stängda staten i världen, där gränserna var stängda, allting under hård bevakning. Fängelsestraff och avrättningar var vardag, och opinionen var vänd - nationalsocialismen var historia. Eller var det den fria viljan?

eyexj6.png
 
Last edited:
Brr, STASI. Otrevligt.
 
Mycket trevlig uppdatering! Dock skulle jag vilja påpeka att Hitler 'begick' självmord. :)
 
bra bra bra!
 
Dysken: Du vet aldrig när de dyker upp. :p
Van der Gent: Argh... Jag visste att något var fel. Läste bara igenom det en gång, ;) . Har nu ändrat
Flooper X: Tack!

Nästa uppdatering kommer handla om Skandinavien. Vet inte när den dyker upp, ikväll ska jag på fest, imorgon ska jag hoppa in extra och arbeta några timmar på morgonen, sen ska jag till Möllevångsfestivalen. På fredag och lördag har jag kanske tid, beror på om jag orkar. På söndag fyller jag år, och på måndag/tisdag åker jag till Köpenhamn. Men ja... Stay tuned.
 
knugen_n1 said:
I skolarna slutade delrepublikernas språk läras ut, och istället var det turkiska som talades på lektionerna. I och med det, fick också icketurkarna sämre betyg - och sämre chanser i samhället. Allt de dög åt var åt de lågavlönade jobben.
UPPROR!
 
Speldelen var utmärkt! :)
 
knugen_n1 said:
Aldrig. Till skillnad från demokrati och stater där överklassen främjas så går inte stalinismen inte att krossas på sådana svaga grunder.

DDR :rolleyes:
 
knugen_n1 said:
Känns som att jag börjar tappa min skrivkramp så jag kan nog garantera en uppdatering i veckan när jag inte är bakfull och har tid över.
bra!