• Crusader Kings II Expansion Subscription

    Subscribe to the CK II Expansion and enjoy unlimited access to 13 major expansions and more!


  • Paradox Space Exploration Sale has arrived! Up to 75% off

    How's the space on your hard drive? Paradox wants to challenge your galaxy brain with a great selection of space exploration games - and they're all on sale for some very down-to-earth prices! The sale runs from May 4th until May 10th at 17:00 CEST / 08:00 PDT.


    May 4th - May 10th
  • Crusader Kings III Available Now!

    The realm rejoices as Paradox Interactive announces the launch of Crusader Kings III, the latest entry in the publisher’s grand strategy role-playing game franchise. Advisors may now jockey for positions of influence and adversaries should save their schemes for another day, because on this day Crusader Kings III can be purchased on Steam, the Paradox Store, and other major online retailers.


    Real Strategy Requires Cunning

Kamilzon

Recruit
Jul 15, 2018
8
0
Hey! could anyone help me with this editor. I would like to add Iceland, Armenia, Georgia and Azerbaijan to the 1936 campaign.
I can not handle this editor somehow.
thank you in advance for your help.
 

Mr. Capiatlist

Mademoiselle Gothique (she/her/hers)
Moderator
87 Badges
Dec 4, 2003
19.821
2.647
nhkendall.com
  • Crusader Kings II: Holy Knight (pre-order)
  • Europa Universalis IV
  • 500k Club
Hey! could anyone help me with this editor. I would like to add Iceland, Armenia, Georgia and Azerbaijan to the 1936 campaign.
I can not handle this editor somehow.
thank you in advance for your help.
I haven't touched the editor in a long, long, looooong time. Not even sure I have my HoI I disc any more to boot it and see what it looks like.

But it shouldn't be too bad, if you have some time experiment a bit and if you're still having trouble post some screenshots of the editor and we'll see if that knocks the rust off my brain.
 

Kamilzon

Recruit
Jul 15, 2018
8
0
I have a problem assigning provincial to countries. For example, I want Rejkiavik to be assigned to Iceland, but nothing happens. As I add in the editor Island or Georgia, they are but without provinces.
 

Mr. Capiatlist

Mademoiselle Gothique (she/her/hers)
Moderator
87 Badges
Dec 4, 2003
19.821
2.647
nhkendall.com
  • Crusader Kings II: Holy Knight (pre-order)
  • Europa Universalis IV
  • 500k Club
I have a problem assigning provincial to countries. For example, I want Rejkiavik to be assigned to Iceland, but nothing happens. As I add in the editor Island or Georgia, they are but without provinces.
Just to confirm we are talking about the GUI editor that came with HoI? Or are you editing it in a text pad?
 

Mr. Capiatlist

Mademoiselle Gothique (she/her/hers)
Moderator
87 Badges
Dec 4, 2003
19.821
2.647
nhkendall.com
  • Crusader Kings II: Holy Knight (pre-order)
  • Europa Universalis IV
  • 500k Club
I Edinting in GUI editor.
I believe when you have selected a nation in the editor, you need to manually add provinces, which you do by holding "ctrl" or "shift". There's also two modes, at least, one to add cores and one to add owned provinces.

If you have a chance, post a screenshot of the GUI so I can try to better remember.
 

Kamilzon

Recruit
Jul 15, 2018
8
0
cuvko.png

sqqesi.png
 

Mr. Capiatlist

Mademoiselle Gothique (she/her/hers)
Moderator
87 Badges
Dec 4, 2003
19.821
2.647
nhkendall.com
  • Crusader Kings II: Holy Knight (pre-order)
  • Europa Universalis IV
  • 500k Club
Jeez this is bringing back some ancient memories.

So, as far as I can remember, you want to stay on the nation tab, "Państwa", under the Terytorium sub-tab. There you should be able to add/subtract owned/controlled/cored provinces. The "Prowincje" tab is for editing the individual provinces.
 

Kamilzon

Recruit
Jul 15, 2018
8
0
Jeez this is bringing back some ancient memories.

So, as far as I can remember, you want to stay on the nation tab, "Państwa", under the Terytorium sub-tab. There you should be able to add/subtract owned/controlled/cored provinces. The "Prowincje" tab is for editing the individual provinces.

the problem is that if I add some provinces to, for example, Iceland, it does not save me and Iceland is in the script but without the province it is the same with other countries.
 

Mr. Capiatlist

Mademoiselle Gothique (she/her/hers)
Moderator
87 Badges
Dec 4, 2003
19.821
2.647
nhkendall.com
  • Crusader Kings II: Holy Knight (pre-order)
  • Europa Universalis IV
  • 500k Club
the problem is that if I add some provinces to, for example, Iceland, it does not save me and Iceland is in the script but without the province it is the same with other countries.
I'm sorry, but I can't understand what you're trying to say.
 

Kamilzon

Recruit
Jul 15, 2018
8
0
Sorry.
the point is that if I add provinces to a new country, it does not save and the new country is without a province.
 

Mr. Capiatlist

Mademoiselle Gothique (she/her/hers)
Moderator
87 Badges
Dec 4, 2003
19.821
2.647
nhkendall.com
  • Crusader Kings II: Holy Knight (pre-order)
  • Europa Universalis IV
  • 500k Club
Sorry.
the point is that if I add provinces to a new country, it does not save and the new country is without a province.
I vaguely remember this... is there an "apply" (or Polish equivalent) button?
 

Mr. Capiatlist

Mademoiselle Gothique (she/her/hers)
Moderator
87 Badges
Dec 4, 2003
19.821
2.647
nhkendall.com
  • Crusader Kings II: Holy Knight (pre-order)
  • Europa Universalis IV
  • 500k Club
w9gqkh.png


Unfortunately, there are no buttons in this editor.
I'm going to have to try to dig out the editor. Not sure how I'm going to do that... but I'll see what I can do.