• We have updated our Community Code of Conduct. Please read through the new rules for the forum that are an integral part of Paradox Interactive’s User Agreement.
Då Frankrike helst håller sig neutral i frågan så länge som möjligt så kommer vi inte att kommentera fördraget innan det har slutits. Om och när det skrivits under kommer vi att respektera fördraget. Om det mot förmodan inte skrivs under och våra allierade känner sig tvungna att gå i krig så kommer vi troligtvis att acceptera detta och kommer i det fallet att ställa oss bakom våra allierade
 
England ser helst att den Tysk-Romerske Kejsaren inte sprider sitt "inflytande" längre västerut. Luxemburg är en mycket viktig punkt för England och jag är säker på att Frankrike har samma åsikter. Därför ser vi helst Luxemburg fria från Kejsarens händer!
 
Brabant
1433-1464

annyongkarta.png


AAR:

Brabants deltagande i "Avtalets Koalition" inledde de senaste tre årens stridigheter. Brabant stod bakom sina allierade och lyckades själva hålla den södra fronten uppe under hela kriget. Endast under en del av kriget fick vi hjälp av Österrike.
Efter att Avtalet genomdrivits var det dags för Brabant att genomföra sina egna planer. Detta gick hyffsat. Första prioritet var att genomföra det avtal som slutits med Brandenburg angående Oldenburg. Efter många turer lyckades en oldenburgisk vasallstat skapas, och del två, uppdelningen av Köln, startade. Under denna uppdelning lyckades Brabant komma över det som skulle göra deras lycka, det Palatinatiska guldet. 1500 dukater, sammansparade av den snikne Fursten av Palatinatet, lades över till Brabants skattkammare. Med dessa mynt, och hertigdömet Lothringen som även det förvärvats i kriget, ämnade Brabant köpa Antwerpen, den provins som sedan länge lurat vid den Brabantiska horisonten. Men ack nej, våra Brittiska vänner lade sig i, och erbjöd Frankrike ett (förmodligen) högre pris för denna provins, som var den Brabantiska utrikespolitikens enda mål. Detta är dock inget vi håller emot våra Engelska vänner, och vi hoppas att utnämnandet av de förenade Nederländerna, vilket kommer år 1467, kommer att vara en orgie i Holländsk-Brittiskt broderskap.

--

OOC/Diplomati:

Brabant har snudd på uppnått sina territoriella anspråk i Europa. Det enda som återstår är de sista två nederländska provinserna, samt möjligen områdena som sammanbinder Brabant med vår exklav i Worms. Därefter kommer Brabant endast att kriga i Europa för att skydda sina allierade och det Tysk-Romerska rike som vi är en del av.
Brabants blickar riktas istället utåt, mot den nya värld som lurar bortom horisonten.
 
Det 20 åriga avtalet mellan England-Polen är över.. Polen har inte sett med blida ögon över att Brandenburg med våld fängslat Elektorerna för att få fortsätta som HRE. Och har som mål nästa gång att frisätta de Fängslade Elektorerna från Brandenburgs våld
 
Ett angrepp mot det Tysk-Romerska riket är ett angrepp mot Brabant.
Elektorerna valde Brandenburg till Kejsare innan denna kampanj började, och det är Kejsarens rätt att centralisera och förstärka riket om han så önskar.
 
Kejsaren har med tungt hjärta tvingats inse att det enda sättet på vilket det är möjligt att hålla barbarerna från det heliga tysk-romerska rikets hjärtas portar är genom hårdför politik. Då kejsardömet under århundraden slitits sönder av inre stridigheter har främmande makter tagit chansen att försöka pådyvla sina intressen men nu är det äntligen tid för oss att säga nej! Kejsardömet har aldrig tidigare varit så starkt som det nu är och inte heller har det kunnat mönstra så många ädla krigare i rättfärdighetens namn!

Det är beklagligt att dessa svåra tider kräver hårda åtgärder men kejsaren är säker på att det är i alla medlemsstaters intresse att kunna visa upp en stark och enad front mot de starka fiender som finns. I det heroiska kriget mot Polen och Litauen stod en stor del av striderna på brandenburgsk mark och det var således med stor förbittring vi tvingades acceptera en fred som enbart gynnade Muscoviet och Polen. Inga landavträdelser påtvingades vår fiende och till vår kejsares bestörtning blev det uppenbart att det avtal som slutits mellan alla och envar, förutom Polen, tyddes till vår nackdel. Polen har på inget sätt gjort ansats till att avlägsna sig från tysk mark, tvärtom har de fört krig mot oss och dessutom fråntagit ytterligare provinser sina medlemskap inom kejsardömet. Då Polen dessutom har tillkännagivit sina mål angående elektorerna ses ingen annan möjlig tolkning än att de ämnar använda våld. Brandenburg menar därför att avtalet omöjligt kan anses gälla, eller menar övriga delegater att det är tänkt att göras något om de bryter mot det?

Brandenburgs tidigare krav gentemot Polen står orubbligt kvar: Ett totalt bortlämnande av all polsk makt över Thüringen, både vassallen och provinsen och ett slut på polsk överhöghet gentemot den tyska riddarorden. Vidare kräver nu Brandenburg att Nieder- och Oberlauzits avträds.

Till alla församlade delegater: Vad är den framtida planen för Pommern? Är de för evigt beskyddade av England och Polen? Om det är sanning kan Brandenburg acceptera det men kräver också att inga underhandlingar eller undfallenheter görs gentemot Polen.

Vi undrar också hur det kommer sig att både Muskoviet och Kastilien sällat sig till Polen?

Till våra vänner i England: Någon måste ha felinformerat Er angående Luxemburg. De lyder inte på något sätt under Branderburg och inga planer finns heller på att de ska göra så i framtiden. Dock ber vi Er att betänka att de ingår i kejsardömet och att kejsaren sålunda vill vara med i förhandlingar om deras framtid.

Till Österrike: Kejsaren ser på vår vänskap med stor glädje och tillförsikt. Vi hoppas att vi i framtiden kommer åtnjuta fortsatt stor ömsesidighet.
 
Polen Har äntligen enat landet Lituen har äntligen gått in i Det Stora Polska Riket. Polen har en gemensam Gräns med Muscoviet där båda är nöjda.
Men Det stora problemet Poland har är med Brandenburg, De försöker få allierade att slåss mot det Polska Riket och detta kommer Polen inte stå ut med. Det Påtvingande Avtalet England tvingade Polen att skriva på har gått ut. Polen har skaffat Starka allierade I det Ottomanska Riket och Kastillien.
Våra armeer har blivit blodade och kommer fortsätta att skydda riket. Mot alla sina fiender, Det har visats att det finns en Global allians. och vi kommer att försöka vara en motvikt mot det enorma hot som den står för.
 
Delar av avtalet mellan Polen och England har som sagt gått ut. Nu är det upp till parterna att den kommande veckan antingen förhandla fram ett nytt eller helt och hållet förkasta avtalet. England kommer ställa sig till situationen därefter...
 
Kastillien

Kastillien har haft många lyckliga år! inga krig på eget land på 30 år. Vi har expanderat våran flottta och våran Armeé. Vi har även knutit starka allianser med Turkiet och Polen för att säkra dessa länders överlevnad gentimot Österike,Brandenburg och Moskoviet. En liten kastillisk trupp på 1389 soldater lyckades också ta sig i land i nordamerika, där de mötte primitiva indianer, dessa indianer var mitt i ett Inbördeskrig så det enda kastillien behövde göra var att marschera in och ta över Honduras samt roffa 500 guldmynt till hemlandet. Inbördeskriget är nu slut och Indianerna är inte för förtjusta över Kastilliens erövringar. Dock har vi konstruterat 2 fort som kommer hålla infödingarna borta.
Även aragonien har blivit erövrat men de accepterar inte kastilisk överhöghet. Kastillien måste vänta till 1504 för att bli Spanien!
 
England gick mot en ny framtid, men främst låg hotet om ett kaotiskt Europa. Det Polska Kriget ställde Europa mot varandra. Moskoviet vädjade till den engelske kungen om hjälp mot sin granne Polen, i och med att dessa brutit det Polsk-Engelska pakten.
Till en början med tvekade England över hur de skulle ställa sig i konflikten, men den moskovitske diplomaten Yuri Stroganov lade fram den ryske tolkningen inför Hans Majestät, där Polen expansion mot moskoviet i och med Pskovs annektering räckte tillräckligt för England.
Kriget blev ett stor nederlag till en början, den armén kungen stationerat ut i Brandenburg mötte på en allt för övermäktig fiende. Engelska soldater stred tappert men led fruktansvärda förluster. Det var först när 20000 nya rekryter landsteg från Östersjön som den engelska armén återfick sin balans. Frankrikes intåg tillsammans med Österrike kan mycket väl ha varit en betydande faktor i att engelsmännen kunde landstiga i god ordning.
Med kungen i främsta ledet vann England en viktig kamp mot mindre polska styrkor i det polska inlandet, samtidigt som ön Ösel avskärmades av den engelska flottan och intogs av en mindre armé.
Med en säker plats att skeppa in soldater drog sig kungen iväg från Polen och omgrupperade sig i Ösel. Trängseln var redan stor när Österrike, Brandenburg och Brabant stormade fram över den polska landsbygden. England fokuserade sig istället på de 17000 polska kavaleristerna som var indelade i två arméer. Med en jämngod styrka, fast med bättre diciplin började England jaga polackera över de landområden som tidigare tillhört den Teutonska Ordern. Till slut stog det avgörande slaget i Estland, där hela de polska armén gick under i ett historiskt slag. Kungens närmaste man Sir Alfred av Coventry skrev i sin dagbok att "aldrig har jag stridit mot en sån magnifik fiende. Polacken kom klädd i den finaste rustning, med de starkaste hästar man kan tänka sig. Och som de stred, från alla kanter, ursinniga och med vapnen i högsta högg. Många engelsmän dog den dagen, när polacken besegrades. Men vi som överlevde är sen dess omåttligt stolta för vår insats mot polacken. Den engelska diciplinen har nu bevisat sin storhet"
Men en storartad seger räckte inte för kungen, han marscherade genast mot de 9000 polacker som återstod och om det inte varit för freden som skrevs tre månader senare så hade säkerligen ännu en militär triumf inträffat.

Efter det rådde fred i riket. Relationerna med Frankrike och Skottland förbättrades och England började skicka ut fartyg västerut. Nyheten om den portugisiska kolonin Azorerna hade skapat en lust för upptäckter. Två kolonier på den gamla vikingaön Grönland grundades och fem år senare upptäcktes ett stort land i väster. Kungen satte det nya landet som prioritet nummer 1 och ytterligare kolonier grundades. Där ligger framtiden för England var det sista orden han sade till sin son Rickard innan han dog. Rickard annamade sin fars vilja, men kollade även inrikespolitiskt. När Antwerpens öde skulle bestämmas så insåg han den ekonomiska fördelen att Engelska Nederländerna handlade med ett engelskt CoT. Därför var köpet av Antwerpen inget större problem...
 
Min AAR
Kastillien

Vi lyckades konvertera invånarna i det Hedniska Honduras. Vi lyckades också upptäcka Barahonas.
 
Last edited:
Det enda Brabant lyckades med var att utsättas för ett handelsembargo av Kastilien. Vi vill gärna veta varför vi blev utsatta för detta embargo, och ännu hellre att det avbryts.
 
Då Brabant bedriver aggressiv handel för att slå ut våra handelsmän så var det enda chansen till ekonomisk stabilitet.
 
Republiek der Verenigde Nederlanden
- Eendracht maakt macht
1464 - 1497

De senaste trettio åren har varit mycket goda för Nederländerna. 1467 skrevs den officiella föreningen på, följd av den gradvisa avmonarkiseringen, styrd av vår Landsfader Antoine III, den sista Kungen av Nderländerna, och den första Dogen av Nederländerna. Det var även han som förvandlade Nederländerna från den obetydliga stat i det Tysk-Romerska riket som vi varit tidigare, till en storspelare i Europas handelsplatser och på havets vida vågor. Under Antoine III fanns Nederländerna representerade i varje Européiskt handelscentra. Europas guld flödade till 's Hertogenboch, men det fanns de som ogillade att se sitt guld flöda iväg från dem. Östeuropas mörka härskare beslutade sig för att i protektionistisk och inskränkt anda blockera oss från handel i deras Handelscentra. Trots detta är vår ekonomi fortsatt stark, och sårbarheten i vår ensidiga inkomst är på väg att åtgärdas.

Samtidigt är vi med en flotta på 50 skepp en av världens största sjöfararnationer, och våra modiga utforskare har färdats längs Afrikas kust, med målsättningen att nå Indien och en gång för alla slippa österns protektionistiska ok. Två kolonier har etablerats, en vid Marockos och en vid Kongos kustland, och en till är planerad sedan våra skepp korsat Afrikas spets, vid Afrikas östra kust.

I Europa har vi givit moraliskt stöd åt det Rike som vi med växande tvivel är en del av, det Tysk-Romerska riket, i dess kamp mot Polen. Trots vårt ytterst symboliska stöd blev Brandenburg besegrat och tvingades acceptera Polens högst rimliga krav.
Det står däremot klart att Nederländernas möjlighet att påverka Europa är ytterst liten, och vi har nu slutligen avsagt oss allt intresse i den Européiska utvecklingen. Nederländernas framtid ligger i Afrika och Indien, och det är hög tid att vi vänder båda våra ögon ditåt.

africa_filled_3481x3297.png

Nederländernas besittningar i Europa och Afrika, samt i ljusare färger områden som Nederländerna har under sitt beskydd men ännu inte tagit kontroll över.


 
Last edited:
Kingdom of England
-Exploration is the new black...
1464 - 1497

Englands makt stärktes mycket under de senaste trettio åren. I och med kriget mot Danmark-Norge, där den engelska flottan spelade en betydande roll, erövrades viktiga öar runt om de Brittiska Öarna. Med Orkney och Island hade England tagit ett stort steg mot utökandet av sin kolonialism.
Men det räckte inte med det. För kung Charles I James såg potentialen med att erövra Nordamerikansk mark, något som blev möjligt tack vare fruktansvärda smittoutbrott bland hedningarna. Det tog 10 år, innan landet var erövrat och befäst, samtidigt hade flera kolonier grundats på fastlandet längst upp i norr. Nordamerika är på god väg att bli engelskt.

I och med Nederländernas skapande så hedrades den Holländske kungen. Tyvärr var han en marionett och landet styrdes av rika handelsmän. Det dröjde inte länge innan dessa tvingade kungen att skriva på en deklaration, Nederländerna styrdes numera av dessa handelsmän. I många brev klagade Antoine III över sin förlorade makt, men England kunde och ville inte lägga sig i hans egna lands angelägenheter.

Hemska nyheter kom även från Östeuropa. Den Tysk-Romerska Kejsare hade mist vettet, han stormade fram genom Europa tills han förlorade makten. Dessutom så fick han det mäktiga Polen mot sig, nåt som de tyska soldaterna inte klarade av. England ser krig och plåga i de stora länderna i öster, specielt Polen och Ryssland. Vi hoppas att dess befolkning får större frihet, samt att engelsmännen skall få tillåtelse att handla i området. Mycket har vi tillsammans att vi på en sådan överenskommelse.
I övrigt har England inte nåt att tillägga, mer än att vi är ytterst nöjda med de avtal vi slutit med vår granne Frankrike. Låt oss tillsammans här och nu deklarara vad som kommer hända de stater som bedriver aggressiva handlingar mot oss. England kommer inte se lätt på ifall Spanien, Brandenburg, Nederländerna, Polen eller nåt annat land i Europa invaderar fransk mark. Vi hoppas även våra vänner Frankrike ser likadant på fiender till England.​


England.jpg
 
Last edited:
.

Kastillien!



De centralamerikanska och sydamerikanska indian nationerna har nu böjd sig för Kastillisk övermakt! i dessa länder hittade vi...

gold1.jpg



gold1.jpg

gold1.jpg


Kung Carlos den första hade vid ett tillfälle 7000 duktater som spenderades på förbättringar i de kastillianska provinserna. Den kastilianska flottan är nu uppbygt.

Trippel alliansen med Turkiet och Polen har säkrat kastilliens försvar. Kastillien är verkligen på väg mot en guld ålder :D

Britterna blev så klart avundsjuka och försökte gräva guld på deras eget sätt..

http://www.youtube.com/watch?v=yQIOM3oCMM0&feature=related
 
:rofl: Underbart!
 
Republiek der Verenigde Nederlanden
- Eendracht maakt macht
1497 - 1427

Nederländerna har under de senaste trettio åren förverkligat de planer som vi tidigare skapat. Invasionerna av Mutapariket och Swahiliriket har givit oss kontrollen över hela Afrikas Ostkust, och därifrån har vi erövrat stora delar av Indien, bland annat norra delen av ön Ceylon och så gott som hela Atjeh. Vi har även kontroll över handelscentrat i Malacca.

Nederländernas arméer samlar sig nu inför en invasion av det Indiska fastlandet, för att slutgiltigt befästa oss i området.

Kartor:

europa.png


affricaindien.png