• We will be taking the forums down for scheduled maintenance on 12 August 2020 at approximately 3PM CDT (8PM UTC / 10PM CEST), this downtime is currently estimated to last around 1 hour.
  • Pre order now!

    Paradox Development Studio brings you the sequel to one of the most popular strategy games ever made! Crusader Kings III is soon upon us and you can pre order it today!


    Releasing September 1st 2020

Tarvin77

Recruit
20 Badges
May 31, 2017
1
0
  • Stellaris: Humanoids Species Pack
  • Stellaris: Lithoids
  • Stellaris: Ancient Relics
  • Surviving Mars: First Colony Edition
  • Prison Architect
  • Stellaris: Megacorp
  • Surviving Mars: First Colony Edition
  • Stellaris: Distant Stars
  • Surviving Mars: Digital Deluxe Edition
  • Stellaris: Apocalypse
  • Cities: Skylines
  • Stellaris: Synthetic Dawn
  • Surviving Mars
  • Stellaris - Path to Destruction bundle
  • Stellaris: Leviathans Story Pack
  • Stellaris: Digital Anniversary Edition
  • Hearts of Iron IV: Cadet
  • Stellaris
  • Cities: Skylines - After Dark
  • Pillars of Eternity
I'm playing the game on a Samsung Tab A 10.1 and am having a problem with the danger level.

When I start a new game, the danger level starts at low and immediately changes to medium and then high even before I start building anything. Nothing I do after that seems to affect the danger level. Once my prisoners arrive they are continuously complaining about security, which I assume is because the danger level is stuck at high. I've played the game on PC and never had this problem there. I have a pretty good idea how to keep the danger level low in the PC version, but none of those things seem to be working in the mobile version. It's making the game almost unplayable because my prisoners keep fighting and rioting due to the high danger level.

Has anyone else experienced this problem? Ideas on how to address it? Thanks!
 

Ahmar

Recruit
Jun 2, 2017
5
0
I'm playing the game on a Samsung Tab A 10.1 and am having a problem with the danger level.

When I start a new game, the danger level starts at low and immediately changes to medium and then high even before I start building anything. Nothing I do after that seems to affect the danger level. Once my prisoners arrive they are continuously complaining about security, which I assume is because the danger level is stuck at high. I've played the game on PC and never had this problem there. I have a pretty good idea how to keep the danger level low in the PC version, but none of those things seem to be working in the mobile version. It's making the game almost unplayable because my prisoners keep fighting and rioting due to the high danger level.

Has anyone else experienced this problem? Ideas on how to address it? Thanks!
Samsung Galaxy Tab A 9.7 w Spen.

My prison (15 prisoners small ik) seems to be stuck at a high saftey level. In prisoner needs all needs are good except saftety, tried hiring more guard, tried firing them all. Hired armed guards, reduced all punishment to none to no avail. I'd love to provide a picture or crash details but i got frustrated and deleted the prison LOL but let me know if u want some more info.


Also, my janitors dont want to seem to do anything, ive got a cleaning cupboard but they seem to hang out by the storage area (some do actual cleaning though its rare, and prison laundry is always done)
 

Wheffle

Recruit
19 Badges
Jun 3, 2017
2
0
  • Pillars of Eternity
  • Prison Architect
  • Cities: Skylines - Parklife
  • Cities: Skylines - Parklife Pre-Order
  • Stellaris: Apocalypse
  • Stellaris: Synthetic Dawn
  • Cities: Skylines - Mass Transit
  • Stellaris
  • Cities: Skylines - After Dark
  • Magicka 2
  • Crusader Kings II
  • Magicka: Wizard Wars Founder Wizard
  • Europa Universalis III: Collection
  • Cities: Skylines
  • Heir to the Throne
  • Divine Wind
  • Europa Universalis III
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Magicka
I'm running into the same issue. First batch of prisoners are already whining about safety for no reason, and the danger level seems to be stuck on high. I'm on an HTC Nexus 9 tablet. Glad to see it's not just me. Hopefully they'll track this one down soon.

Has anyone tried reinstalling or anything to see if that helps?
 

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
112 Badges
Jun 29, 2001
69.477
1.951
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Age of Wonders: Planetfall Sign Up
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
Thank you. I have now logged a new bug on this and added the input from all those reports. I can't say when it will be fixed, but hopefully soon!

All the best, and thank you very much for the details!
 

Ahmar

Recruit
Jun 2, 2017
5
0
I'm running into the same issue. First batch of prisoners are already whining about safety for no reason, and the danger level seems to be stuck on high. I'm on an HTC Nexus 9 tablet. Glad to see it's not just me. Hopefully they'll track this one down soon.

Has anyone tried reinstalling or anything to see if that helps?

Im actually in the middle of my exams rn so its a bit hectic for me but i reinstalled the app (not official) apk, as for some reason my tablet isn't supported (was told this will be fixed in the next patch) but ive not got around to making a new prison however, i thought that it may be just that prison but clearly not as you are also having the probelm
 

tomr2612

Recruit
Jun 5, 2017
1
0
I have the same issue and nothing helps...


The same bug, if I start one of the pre-built prisons...

Attached a Screenshot of one my sessions..


Hopefully it will be fixed soon...

20170605_114745.png
 

PeterPanda

Recruit
Jun 11, 2017
8
0
Same issue here with my Samsung tab a 10.1. I first thought i made a mistake in building the prison. I tried to fix it in everyday possible. Metal detectors, cameras more patrols. even tried to flood the prison with wardens. still no change.
 

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
112 Badges
Jun 29, 2001
69.477
1.951
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Age of Wonders: Planetfall Sign Up
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
This is still an open bug. It has management and developer attention, I assure you! When a patch will come out that includes a fix for this is not known to me, I'm sorry, but I'm sure there will be one!
 

PaulFromAspull

Recruit
Jul 14, 2017
5
0
PLEASE fix this - or frankly, refund my money, because I've paid you for an unplayable game.

Not really happy about this.
 

WorstForumEver

Recruit
Jul 14, 2017
3
0
PLEASE fix this - or frankly, refund my money, because I've paid you for an unplayable game.

Not really happy about this.
Try doing this

1. Start the game.
2. Load your save file.
3. Check the Danger level (Let the game run for a few seconds)
4. Close the app if the danger level is stuck on high.
5. Go back to step 1.

It will stay on low after 1-5 restarts.
 

PaulFromAspull

Recruit
Jul 14, 2017
5
0
Ok thanks I'm all about a workaround. I'll give it a try.

Edit: Hmm, yeah, that didn't work. Sigh. Oh well, back to the PC version until they fix it.
 
Last edited:

chrisbux

Recruit
Jul 14, 2017
6
0
I'm also on android, and so far I have had this safety bug no matter how many times I have restarted.

@WorstForumEver, are you using the default warden? Do you load the original save over and over again, or do you switch to the autosave it generates each time?
 

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
112 Badges
Jun 29, 2001
69.477
1.951
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Age of Wonders: Planetfall Sign Up
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
This has already been fixed in the recent iOS patch, and will be fixed in the equivalent Android patch - which I'm sure will be out as soon as possible!

Very sorry for this problem.
 

WorstForumEver

Recruit
Jul 14, 2017
3
0
I'm also on android, and so far I have had this safety bug no matter how many times I have restarted.

@WorstForumEver, are you using the default warden? Do you load the original save over and over again, or do you switch to the autosave it generates each time?
Im using Saphara Acknova as my warden.
Its a hard save file. loading the save file over and over without restarting the app doesnt work for me. The app needs to be closed before every loading attempt. maybe im just lucky.

hope they fix it soon.
 

chrisbux

Recruit
Jul 14, 2017
6
0
Perhaps you are lucky. I have not had any success with working around the safety glitch, even with different wardens and difficulty settings and complete app restarts.
 

PaulFromAspull

Recruit
Jul 14, 2017
5
0
According to what I was told on their FB Messenger page, the safety bug is not likely to be fixed until MID AUGUST because everyone is on vacation!!!
 

chrisbux

Recruit
Jul 14, 2017
6
0
According to what I was told on their FB Messenger page, the safety bug is not likely to be fixed until MID AUGUST because everyone is on vacation!!!
That is what I was afraid of - iOS was given all of the attention and Android was put on the back burner for the Summer.
 

Wheffle

Recruit
19 Badges
Jun 3, 2017
2
0
  • Pillars of Eternity
  • Prison Architect
  • Cities: Skylines - Parklife
  • Cities: Skylines - Parklife Pre-Order
  • Stellaris: Apocalypse
  • Stellaris: Synthetic Dawn
  • Cities: Skylines - Mass Transit
  • Stellaris
  • Cities: Skylines - After Dark
  • Magicka 2
  • Crusader Kings II
  • Magicka: Wizard Wars Founder Wizard
  • Europa Universalis III: Collection
  • Cities: Skylines
  • Heir to the Throne
  • Divine Wind
  • Europa Universalis III
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Magicka
Just thought I'd follow up with everyone after the latest update. The safety bug seems to be fixed for me on my Nexus 9. Old prisons from before the update experience a sharp drop in the need shortly after loading. Hopefully others can say the same!