Cities: Skylines (Steam) - cannot change radio,  can only listen to default music

Cities: Skylines (Steam) - cannot change radio, can only listen to default music

  • We will be taking the forums down for scheduled maintenance on Thursday, February 25th 2021 At approximately 4PM CST / Friday, February 26th 2021 Midnight UTC. This downtime is estimated to last up to 2 hours.
  • Crusader Kings III Available Now!

    The realm rejoices as Paradox Interactive announces the launch of Crusader Kings III, the latest entry in the publisher’s grand strategy role-playing game franchise. Advisors may now jockey for positions of influence and adversaries should save their schemes for another day, because on this day Crusader Kings III can be purchased on Steam, the Paradox Store, and other major online retailers.


    Real Strategy Requires Cunning

sykall

Corporal
18 Badges
Aug 27, 2019
43
11
  • Age of Wonders: Planetfall - Revelations
  • Age of Wonders: Planetfall Season pass
  • Age of Wonders: Planetfall
  • Cities: Skylines
  • Cities: Skylines - After Dark
  • Cities: Skylines - Snowfall
  • Cities: Skylines - Natural Disasters
  • Cities: Skylines - Mass Transit
  • Cities: Skylines - Campus
  • Cities: Skylines - Green Cities
  • Cities: Skylines - Parklife Pre-Order
  • Cities: Skylines - Parklife
  • Cities: Skylines Industries
  • Age of Wonders III
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
Describe your issue
cannot change radio, can only listen to default music

What is your game version?
1.13.1-f1

What expansions do you have installed?
After Dark, Snowfall, Natural Disasters, Mass Transit, Green Cities, Parklife, Industries, Campus, Sunset Harbor

What mods are you using?
none

Please explain your issue is in as much detail as possible.
I cannot change the radio station despite owning e.g. the campus radio or deep focus radio dlc. Whenever I select another radio station except the default one, no music is playing. Other game sounds are not affected. And the default radio station/main music is still playable.

Three different saves as examples.

Can you replicate the issue? If yes, please explain how you did it.
This issue exists since I first bought the game, no matter the map I am playing or what DLC I have bought since then. Checking the game data for errors via steam or installing the game on a new PC does not solve the issue.

Attachments File(s) attached
 

Attachments

  • Hannes.crp
    6,5 MB · Views: 0
  • Jotungrad.crp
    9,8 MB · Views: 0
  • Los Ricos.crp
    7,2 MB · Views: 0
Upvote 0

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
114 Badges
Jun 29, 2001
73.599
2.628
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Crusader Kings III
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
  • Europa Universalis IV
I frankly have no idea what could cause this, I don't recall any previous case like this.

If you install on another machine as a test, does it still happen there?


Please gather both these two informational files, and attach them here:

...\Steam\steamapps\common\Cities_Skylines\Cities_Data\output_log.txt

DXDIAG is a program you run from a command prompt or the Windows start menu 'run' dialog box (or 'search programs' in Windows 7 or later). After running it will open a window and start collecting info with a progress bar in the lower-left corner. When it completes click the 'save all information' button and save it to a file then attach that file here.
 

sykall

Corporal
18 Badges
Aug 27, 2019
43
11
  • Age of Wonders: Planetfall - Revelations
  • Age of Wonders: Planetfall Season pass
  • Age of Wonders: Planetfall
  • Cities: Skylines
  • Cities: Skylines - After Dark
  • Cities: Skylines - Snowfall
  • Cities: Skylines - Natural Disasters
  • Cities: Skylines - Mass Transit
  • Cities: Skylines - Campus
  • Cities: Skylines - Green Cities
  • Cities: Skylines - Parklife Pre-Order
  • Cities: Skylines - Parklife
  • Cities: Skylines Industries
  • Age of Wonders III
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
I have no real experience with using such programs, but I will try it if I have the time
 

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
114 Badges
Jun 29, 2001
73.599
2.628
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Crusader Kings III
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
  • Europa Universalis IV
The game log file you already have, we just need it attached here please.

dxdiag.exe comes with Windows , you have it already. Running it and generating that txt file will only take a few seconds.
 
Last edited:

sykall

Corporal
18 Badges
Aug 27, 2019
43
11
  • Age of Wonders: Planetfall - Revelations
  • Age of Wonders: Planetfall Season pass
  • Age of Wonders: Planetfall
  • Cities: Skylines
  • Cities: Skylines - After Dark
  • Cities: Skylines - Snowfall
  • Cities: Skylines - Natural Disasters
  • Cities: Skylines - Mass Transit
  • Cities: Skylines - Campus
  • Cities: Skylines - Green Cities
  • Cities: Skylines - Parklife Pre-Order
  • Cities: Skylines - Parklife
  • Cities: Skylines Industries
  • Age of Wonders III
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
I hope this are the ones you need.
Sorry, I am a bloody amatuer with computers beyond surface level stuff.
 

Attachments

  • DxDiag_Sykall.txt
    80,1 KB · Views: 0
  • output_log.txt
    72 KB · Views: 0

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
114 Badges
Jun 29, 2001
73.599
2.628
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Crusader Kings III
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
  • Europa Universalis IV
You do have a sound problem with your setup:
Error: Cannot create FMOD::Sound instance for resource èÔ mö, (Operation could not be performed because specified sound/DSP connection is not ready. )
I don't know what could cause that, your audio setup in Windows looks okay, just one channel and one driver.

If you plug in USB headphones do you hear those radio channels then?

What you might try is uninstalling that RealTek sound driver and rebooting. Windows will detect the audio hardware with no driver and offer to install one; accept that and reboot again. Hopefully that will fix it.

Good luck!
 

sykall

Corporal
18 Badges
Aug 27, 2019
43
11
  • Age of Wonders: Planetfall - Revelations
  • Age of Wonders: Planetfall Season pass
  • Age of Wonders: Planetfall
  • Cities: Skylines
  • Cities: Skylines - After Dark
  • Cities: Skylines - Snowfall
  • Cities: Skylines - Natural Disasters
  • Cities: Skylines - Mass Transit
  • Cities: Skylines - Campus
  • Cities: Skylines - Green Cities
  • Cities: Skylines - Parklife Pre-Order
  • Cities: Skylines - Parklife
  • Cities: Skylines Industries
  • Age of Wonders III
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
Hey,
Using other headphones or plug in sound boxes does not change anything.

I also deinstalled the Realetk audio driver. So far Windows did not offer to install a new version. But the problem is still the same. Standard music is playable, but as soon as I switch to another radio thanthe default no music is played. Other ingame sounds are not affected, just the radio music. And as I said earlier, I had the same problem on two different pcs.

Here is the DxDiag and the output_log from my PC after I deinstalled the RealTek audio driver.
 

Attachments

  • DxDiag_sykall2.txt
    80,6 KB · Views: 0
  • output_log.txt
    126,4 KB · Views: 0

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
114 Badges
Jun 29, 2001
73.599
2.628
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Crusader Kings III
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
  • Europa Universalis IV
Still the exact same Realtek driver in there I see - are you sure you uninstalled it?

Does the other affected machine have that same Realtek driver perhaps?

Has this always happened ever since you've had this game? Or it was okay up to some point?
 

sykall

Corporal
18 Badges
Aug 27, 2019
43
11
  • Age of Wonders: Planetfall - Revelations
  • Age of Wonders: Planetfall Season pass
  • Age of Wonders: Planetfall
  • Cities: Skylines
  • Cities: Skylines - After Dark
  • Cities: Skylines - Snowfall
  • Cities: Skylines - Natural Disasters
  • Cities: Skylines - Mass Transit
  • Cities: Skylines - Campus
  • Cities: Skylines - Green Cities
  • Cities: Skylines - Parklife Pre-Order
  • Cities: Skylines - Parklife
  • Cities: Skylines Industries
  • Age of Wonders III
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
This bug exists since I first bought the game. I have no clue how the music of other radio stations sounds. Which Realtek driver my old PC had I cannot say anymore.

Whats further strange is, that this is the ONLY problem I have with the audio. Every other game or video player or anything else sounds fine. So I assumed it must be a problem with the game itself and not my PCs. So I waited for an eventuell update and also took a break from playing the game, but not because of the radio problem.

I deinstalled the RealTek audio driver, which I found under uinstalling programs. A new version was appereantly stealthly updated on 12.01.2021 as I did not get a message to install it. This must be the version you see in my second dxdiag file.
 

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
114 Badges
Jun 29, 2001
73.599
2.628
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Crusader Kings III
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
  • Europa Universalis IV
Normally I'd get you to go to the vendor site and see if there's a newer, or even an older, version of that driver to install. But every time I've gone to the RealTek site it's been a complete nightmare, I've never found anything I'm looking for on it. Maybe you'll have better luck!

Or you could try the HP support site, see if they host RealTek drivers for your system - hopefully a different version than you have!