BATTLETECH - Abort of Multiplyayer game at first shot

  • Crusader Kings III Available Now!

    The realm rejoices as Paradox Interactive announces the launch of Crusader Kings III, the latest entry in the publisher’s grand strategy role-playing game franchise. Advisors may now jockey for positions of influence and adversaries should save their schemes for another day, because on this day Crusader Kings III can be purchased on Steam, the Paradox Store, and other major online retailers.


    Real Strategy Requires Cunning

Solus77

Recruit
Dec 27, 2020
3
0
One line summary of your issue
Abort of Multiplyayer game at first shot

What platform are you running the game on?
Steam

What operating system do you use?
Windows 10 Home - 19041.685

Which version of the game are you running?
1.9.1-686R

What DLC do you have installed?
Flashpoint, Urban Warfare, Heavy Metal

Please explain your issue is in as much detail as possible.
When playing a mulitplayer came, the came loses connection after the first shot. Every single time

Have you tried verifying your files?
Yes

Steps to reproduce the issue
Multiplayer game, standard mechs (random) or selected), no matter which map, game ALWAYS loses connection after first shot / Firewall checked and Battletech.exe confirmed

Attach DxDiag (PC), System Info log (Mac), or run sudo lshw -html > specs.html and uploaded specs.html (Linux)
File(s) attached

Attach Output Log
Windows: \Users\YourUserName\AppData\LocalLow\Harebrained Schemes\BATTLETECH\output_log.txt
Mac OS: Users >{name} > Library > Logs > Unity > Player.log
Linux: ~/.config/unity3d/Harebrained Schemes/BATTLETECH/Player.log

File(s) attached

If the game crashed, please attach the crash file with the time stamp closest to the crash.
Windows: [Steam library folder]\steamapps\common\BATTLETECH\DumpBox
For v.17 and beyond try here: C:\Users\[YourUserName]\AppData\LocalLow\Harebrained Schemes\BATTLETECH
OSX: Macintosh HD > Users > [username] > Library > Application Support > Steam > steamapps > common > BattleTech > DumpBox
Linux: [Steam library folder]/steamapps/common/BATTLETECH/DumpBox

File(s) attached

If a save game was loaded at the start of the game session, upload it. Please make sure to upload the save game with the timestamp closest to when you loaded it.
Windows:
Steam: [Steam installation folder]\userdata[SteamID]\637090\remote\C0\SGS1
GOG: 'C:\Users\USER_ID\AppData\Local\GOG.com\Galaxy\Applications\50593543263669699\Storage\Shared\Files\C#\SGS#'
Vanilla:'C:\Users\USER_ID\AppData\LocalLow\Harebrained Schemes\BattleTech\C#\SGS#'
OSX:
Steam: Macintosh HD > Users > [username] > Library > Application Support > Steam > userdata > [SteamID] > 637090 > remote > C#> SGS#
GOG: Macintosh HD > Users > [username] > Library > Application Support > GOG.com > Galaxy > Applications > 50593543263669699 > Storage > Shared > Files > C# > SGS#
Vanilla: Macintosh HD > Users > [username]> Library > Application Support > unity.Harebrained Schemes.BattleTech > C# > SGG#
Linux:
Steam: /home/.steam/steam/userdata/[steamID]/637090/remote/C#/SGS#
GOG: /home/[username]/.config/unity3d/Harebrained Schemes/BATTLETECH/remote/C#/SGS#/
Vanilla: /home/[username]/.config/unity3d/Harebrained Schemes/BATTLETECH/remote/C#/SGS#/

File(s) attached

Attach screenshot / video
File(s) attached
 

Attachments

  • output_log.txt
    286,1 KB · Views: 0
Upvote 0

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
114 Badges
Jun 29, 2001
74.407
2.730
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Crusader Kings III
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
  • Europa Universalis IV
I see no reason for that problem in that log file, I'm sorry. What i do see is you are running on an Intel video system, which is not supported hardware for this game and usually means it crashes on startup! So I'm surprised it runs at all :) But that's unlikely to have anything to do with your MP problem.

Has MP every worked for you, or never yet?

Does it matter whether you are host or not?

Can you try from a different machine, or even a different network?
 

Solus77

Recruit
Dec 27, 2020
3
0
Game runs smoothly in singleplayer mode. As you mentioned no problem with the video sys. :)
It was the first try to establish a MP game.
We tried several times.
Both of us hosted, but no matter who hosted... :(
We tried both via LAN od WIFI. no difference.
All games started and everything went good until one of us shot the other.
Then the round for this mech ended and then came the network error.
Neither of us has another machine to test...
 

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
114 Badges
Jun 29, 2001
74.407
2.730
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Crusader Kings III
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
  • Europa Universalis IV
I was thinking you might be able to test on another machine elsewhere, such as a friend or relative's place.

Are you connected to your internet modem by wireless or wired connection? Whichever one you could try the other.

Desperate I know but I really have no other ideas!
 

Solus77

Recruit
Dec 27, 2020
3
0
As mentioned above, we both tried wired and wireless connection ("We tried both via LAN od WIFI. no difference. ").
There is no difference between both options.

Since the game runs smoothly in MP until the first shot. no matter how many rounds without firing, I cannot see why this should be a connection or device error on our side.
 

AndrewT

The Full Monty Python
Paradox Support Rep
Super Moderator
Moderator
114 Badges
Jun 29, 2001
74.407
2.730
  • Leviathan: Warships
  • Europa Universalis IV: Wealth of Nations
  • Europa Universalis IV: Call to arms event
  • For The Glory
  • Gettysburg
  • Hearts of Iron III
  • Heir to the Throne
  • Impire
  • Europa Universalis III Complete
  • King Arthur II
  • Knights of Pen and Paper +1 Edition
  • Lead and Gold
  • Legio
  • Europa Universalis IV: Conquest of Paradise
  • The Kings Crusade
  • Lost Empire - Immortals
  • Magicka
  • Majesty 2 Collection
  • March of the Eagles
  • Europa Universalis III Complete
  • Naval War: Arctic Circle
  • Pirates of Black Cove
  • Europa Universalis IV: Res Publica
  • Europa Universalis: Rome
  • Rome Gold
  • Crusader Kings III
  • Crusader Kings II: Sunset Invasion
  • Ancient Space
  • Arsenal of Democracy
  • Hearts of Iron II: Armageddon
  • Cities in Motion
  • Cities in Motion 2
  • Crusader Kings II
  • Crusader Kings II: Charlemagne
  • Crusader Kings II: Legacy of Rome
  • Crusader Kings II: The Old Gods
  • Crusader Kings II: Rajas of India
  • Crusader Kings II: The Republic
  • Crusader Kings II: Sons of Abraham
  • A Game of Dwarves
  • Crusader Kings II: Sword of Islam
  • Commander: Conquest of the Americas
  • Darkest Hour
  • Dungeonland
  • East India Company Collection
  • Europa Universalis III
  • Europa Universalis III: Chronicles
  • Europa Universalis III Complete
  • Divine Wind
  • Europa Universalis IV
Then I take it back, and I think this may be a consequence of running the game on unsupported hardware. My guess is there is some graphic effect in a shot that triggers this, although why only in MP is a good question!

You have no way of testing this on other hardware? I don't suppose you use the nVidia GeForce Now service?