+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Mouse Unresponsive on main map, makes demo unplayable

  1. #1
    Recruit
    Crusader Kings II

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Ann Arbor, United States
    Posts
    4

    Mouse Unresponsive on main map, makes demo unplayable

    Hi, so I just downloaded the demo on steam, but I am having a serious issue. My mouse does not interact with the battle map. I can click on UI elements on the sides, but not on units. Terrain will only give me a tooltip if I use WASD to move the map, and then it stays floating till I WASD again. Critically, I cannot click on hexes in order to build buildings near my cities. There is nothing strange about my mouse, its a logitech M310. I have never experienced issues like this in other games. I hope someone has run into this issue and knows the fix. Thanks.

  2. #2
    Recruit
    Crusader Kings IIEU3 CompleteMajesty 2Warlock: Master of the ArcaneEuropa Universalis IV

    Join Date
    May 2012
    Location
    The Great Northern Deciduous Forests
    Posts
    3
    Sheesh. Took me way too long to figure out how to post here.

    Anyway, I had the same problem you describe - along with having a very hard time getting into the game in the first place. Alt-tabbing out of the game and back in again fixed it for me. It seems the mouse cursor is not being properly captured by the game?

  3. #3
    I've only played the IGN beta version, but so far no mouse issues. I have a Logitech G700. In other games were the mouse has acted up alt-tabbing does work like Felidae said.

  4. #4
    Recruit
    Crusader Kings II

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Ann Arbor, United States
    Posts
    4
    I tried alt-tabbing when I ran into it, no effect.

  5. #5
    Do you by chance have Logitech's scroll app installed? I noticed when playing LOTRO it screws up the zoom, uninstalling the app solved that issue. Maybe something similar is happening.

  6. #6
    Recruit
    Crusader Kings II

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Ann Arbor, United States
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by hadberz View Post
    Do you by chance have Logitech's scroll app installed? I noticed when playing LOTRO it screws up the zoom, uninstalling the app solved that issue. Maybe something similar is happening.
    Nope. I am pretty certain this is an in-game issue, because its just so weird. My mouse is plug and play, and I tried it with a different mouse. There is no mouse software or whatever.

  7. #7
    I have had a similar issue a couple of times. I think in both cases I ALT-Tabbed out during loading and came back later. In my case ALT-Tabbing to another app and back solved the issue.
    It is as if there was something between the main layer (with the map), and the overlay (with the list of buildings, units, or notifications). You still get the correct mouseover but clicking has no effect.
    PoN Beta

  8. #8
    Second Lieutenant PawelS's Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Poland, EU
    Posts
    130
    Quote Originally Posted by sagji View Post
    I have had a similar issue a couple of times. I think in both cases I ALT-Tabbed out during loading and came back later. In my case ALT-Tabbing to another app and back solved the issue.
    It is as if there was something between the main layer (with the map), and the overlay (with the list of buildings, units, or notifications). You still get the correct mouseover but clicking has no effect.
    I had the same effect once.

  9. #9
    I sometimes had to click mulriple times to get a unit to respond to move orders.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts