+ Reply to Thread
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 41 to 60 of 72

Thread: New Patch 1.0.4.3 same freeze problem

  1. #41
    Oh and Archlight, I was just making a point. I dont really expect, or even want, to paradox to return my money. I want the game to work. Is that too much to ask? Because, by reading most posts on the subject, yes, that seems too much to ask.

  2. #42
    Myeah... it isn't too much to ask, but sometimes you have to meet someone halfway. From the developers viewpoint they could just as easily say "We need a little more time. Is that too much to ask?".

    It's a conflict revolving around money: You payed for it, so it has to work. Problem is that that doesn't always work out as expected, especially in software development. Some people are willing to put up with the hassle as long as there is light at the end of the tunnel, others are not. As always, people with different viewpoints tend to clash. [shrug]


    * and I have to say, starting a new thread for a complaint over on SubSim seems a bit much. We had a discussion going already.

  3. #43
    Yep, Arch, I see your point, but you see, all the sudden a class of "defenders" of the game "as-it-is" has risen up. I am amazed to see the imense lengths some people have taken to defend this game "against" the just and fair complaints of people who simply cannot play it and are, as yet, lacking an answer further than "it is you who is the problem", as many people are posting.

    If this is a arm wrestle, then I should say that posting on subsim (or other forums, for that matter) is rather an insuficient response, as the issue - more than the bug itself - is the combat that has been imposed on custumers who have bought a game, and are finding this forum too biased towards defending the game no matter what. I hardly think that there is a thread on subsim dealing with that specific problem, which is the whole reason I am posting this, and it is a matter not to be taken lightly: being bombarded by game 'supporters' when reporting a common bug.

  4. #44
    Noo, not an arm wrestle. Just figured it was about the freezing issue, on which there are at least 2 threads already. But fair enough, t'is a free interwebs.

  5. #45
    Recruit

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Australia
    Posts
    3
    Daniel Prates I absolutely agree with all your posts!
    I've been buying computer games since 1985.
    was once a time if your brought a pc game and it didn't work on your machine it was a case of returning to the shop and getting a refund.
    no problem,that was the case for many years, but now it appears this is not the case anymore.
    specially if you buy your games from the internet.you have little chance of a refund.
    Here in Australia i try and buy my games from EB Games because 9 out 10 times they will exchange my faulty game or give me a refund.
    What really frustrates me when i buy a game is 1. It does not work! 2. Features claimed in the game do not work! 3. has heaps of bugs....
    this now seems to be the norm.
    This has forced me now not to buy games over the internet, only if a demo is out. and that the game has been updated with the patches!!!!!!!
    then and only then i will buy over the internet!
    Never will i buy a game just in face value anymore.
    In the case of Navel war i did try the demo, and it did freeze,
    so im not going to buys this game until all 3 points as stated in my post are done!!
    my rant is over now thanks for reading it!

  6. #46
    Captain jpinard's Avatar
    Cities in MotionCities in Motion 2Crusader Kings IICommander: Conquest of the AmericasEast India Company Collection
    Divine WindFor the MotherlandHearts of Iron IIIHOI3: Their Finest HourHeir to the Throne
    King Arthur IIMagickaMajesty II CollectionNaval War: Arctic CirclePenumbra - Black Plague
    Semper FiSword of the Stars IIVictoria 2Victoria II: A House DividedMount & Blade: Warband
    Warlock: Master of the Arcane500k clubEuropa Universalis IV

    Join Date
    May 2001
    Location
    Enceladus, Saturn
    Posts
    423
    Quote Originally Posted by Daniel Prates View Post
    Oh and should you guys be interested, I just posted this previous post in "RADIO ROOM", the single best naval games forum in the internet, with the following commentary:

    "So far, I am still one of the many users "awarded" with a bug in which the game's units simply freeze (but not the game itseelf). The developers seems to have no clue as to why this happens. All guys who have reported this flaw have acceptable hardware platforms.

    Many people complain about that in paradox's specific forum, but our voices are being muffled by an atmosphere of sheer praise and compliments. A too-good-to-be-true cheer, by the way, as the game is plagued with many shortcomings, both in performance (no savegame button in single missons, for instance!) and in realism (aircraft being able to launch withins seconds even if you order their ordnance changed, for instance). I'm not saying that these praises are lies; maybe people just dont know better. Anyway, it is obvious that this "hurray!" climate is bringing down the effort from a part of the comunity (victims of this game's too early, untested release) to point out that main flaws are a fact and no solution is within sight - worse than that, the happiness of a majority of users (could be merely 50% + 1, i dont really know) appears to be posing the complaining ones as: a) an irrelevant group, considering that "so many people" are happy with the game; b) basicly, moaners that have nothing better to do than to disagree with the pre-concept that the devs are the best guys in the world, and thanks god for them."
    Your voice hasn't been muffled. I think some of you are unrealistic towards an indie team of developers. It's like early Minecraft all over again: "I spent $11 and I deserve the world right now!" *DDoS's Notch and his Minecraft site*
    Just get some perspective and give them time. Enjoy life in the meantime. Waiting sucks I know

  7. #47

    Thumbs up Possible cause of the freeze issue

    Hi guys,
    See if what I have figured out can help you in any way.
    It looks as if the freeze under Win XP is caused by the game trying to get the internet connection even when in single player mode.
    I've experimented with two different PCs (different hardware, but similar XP setup & drivers, one with and one without network card / internet access) and found out that the freeze is in no way attributed to Win XP itself, Direct X, drivers, AV etc. Even the hardware productivity is not an issue as long as you use low quality video settings: I've played the game on P4 (2,40 GHz) / RAM 1,50GB DDR @ 134MHz / NVIDIA GeForce4 Ti 4200 (128MB) - imagine that .
    On PC without network / intenet the game got frozen roughly 3-5 min after start of the mission. Even though both the map & video got stuck it seemed that the action was still going on with the sound and events (notifications) coming up.
    On another PC with network / internet (though it was an old machine - see the config earlier) the game was running OK, even though the video was not on for obvious reasons. That was until I turned off modem / intenet access. Shortly after that the game got frozen. But as soon as the intenet connection was restored, the game was running again with no issue.
    In summary - it would be great if developers either indicated that internet is a mandatory requirement or (better) arranged for a single play mode on machines which do not have web access capabilities.
    In any way - the game is great fun. So, thank you guys and good luck.

  8. #48
    Mwahahahahaha s1234567890m's Avatar
    Crusader Kings IICommander: Conquest of the AmericasDeus VultEU3 CompleteDivine Wind
    Hearts of Iron IIIHearts of Iron III CollectionHeir to the ThroneKing Arthur IILost Empire - Immortals
    MagickaNaval War: Arctic CircleSemper FiSengokuSword of the Stars
    Sword of the Stars IISupreme Ruler: Cold WarVictoria 2Victoria II: A House DividedWarlock: Master of the Arcane
    V2 AHD BetaHearts of Iron: The Card GamePride of NationsCK2: Holy Knight500k club
    Europa Universalis IVEUIV: Wealth of NationsEUIV: Conquest of Paradise

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    3,162
    In summary - it would be great if developers either indicated that internet is a mandatory requirement or (better) arranged for a single play mode on machines which do not have web access capabilities.
    In any way - the game is great fun. So, thank you guys and good luck.
    in a different thread, we managed to run with no network or internet acess (win 7 btw)
    Ignored: Nuril, videonfan, Pandi

  9. #49
    Major Il Moro's Avatar
    Crusader Kings IIEU3 CompleteDivine WindHearts of Iron IIIHeir to the Throne
    Pride of NationsCK2: Holy Knight500k clubEuropa Universalis IVEUIV: Wealth of Nations
    EUIV: Conquest of Paradise

    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ducky of Milan
    Posts
    554
    Quote Originally Posted by Sverch View Post
    Hi guys,
    See if what I have figured out can help you in any way.
    It looks as if the freeze under Win XP is caused by the game trying to get the internet connection even when in single player mode.
    I've experimented with two different PCs (different hardware, but similar XP setup & drivers, one with and one without network card / internet access) and found out that the freeze is in no way attributed to Win XP itself, Direct X, drivers, AV etc. Even the hardware productivity is not an issue as long as you use low quality video settings: I've played the game on P4 (2,40 GHz) / RAM 1,50GB DDR @ 134MHz / NVIDIA GeForce4 Ti 4200 (128MB) - imagine that .
    On PC without network / intenet the game got frozen roughly 3-5 min after start of the mission. Even though both the map & video got stuck it seemed that the action was still going on with the sound and events (notifications) coming up.
    On another PC with network / internet (though it was an old machine - see the config earlier) the game was running OK, even though the video was not on for obvious reasons. That was until I turned off modem / intenet access. Shortly after that the game got frozen. But as soon as the intenet connection was restored, the game was running again with no issue.
    In summary - it would be great if developers either indicated that internet is a mandatory requirement or (better) arranged for a single play mode on machines which do not have web access capabilities.
    In any way - the game is great fun. So, thank you guys and good luck.
    But to play the game and the demo you must have Steam and Steam need an active internet connection to properly work.

  10. #50
    Mwahahahahaha s1234567890m's Avatar
    Crusader Kings IICommander: Conquest of the AmericasDeus VultEU3 CompleteDivine Wind
    Hearts of Iron IIIHearts of Iron III CollectionHeir to the ThroneKing Arthur IILost Empire - Immortals
    MagickaNaval War: Arctic CircleSemper FiSengokuSword of the Stars
    Sword of the Stars IISupreme Ruler: Cold WarVictoria 2Victoria II: A House DividedWarlock: Master of the Arcane
    V2 AHD BetaHearts of Iron: The Card GamePride of NationsCK2: Holy Knight500k club
    Europa Universalis IVEUIV: Wealth of NationsEUIV: Conquest of Paradise

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    3,162
    Quote Originally Posted by Il Moro View Post
    But to play the game and the demo you must have Steam and Steam need an active internet connection to properly work.
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/...red-to-play-SP

    not neccessarily
    Ignored: Nuril, videonfan, Pandi

  11. #51
    Major Il Moro's Avatar
    Crusader Kings IIEU3 CompleteDivine WindHearts of Iron IIIHeir to the Throne
    Pride of NationsCK2: Holy Knight500k clubEuropa Universalis IVEUIV: Wealth of Nations
    EUIV: Conquest of Paradise

    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ducky of Milan
    Posts
    554
    Quote Originally Posted by s1234567890m View Post
    not neccessarily
    Sverch said that in his experiment the game don't freeze when the internet connection is active, but that's nothing new, as Steam require an active internet connection to work and launch the game.

    His experiment isn't useful in solving the problem, cause I have a 24h/24h internet connection and I have the freeze problem, I bet that the others with freeze issues have an active internet connection too.

    So the problem isn't in the internet connection, is something else.

  12. #52
    For the record, you can start Steam in offline mode and pull the plug. NWAC will start and function just fine (under Win7); neither Steam nor NWAC requires an active connection.

  13. #53
    Quote Originally Posted by jpinard View Post
    Your voice hasn't been muffled. I think some of you are unrealistic towards an indie team of developers. It's like early Minecraft all over again: "I spent $11 and I deserve the world right now!" *DDoS's Notch and his Minecraft site*
    Just get some perspective and give them time. Enjoy life in the meantime. Waiting sucks I know
    You know, this is actually not about the problem (bug) itself. It is about the unexplicable phenomenum i've been noticing: a fanatical suport of the game, to an extent were complaining moaners like me are actually being hostilized by the comunity.

    Think I am imagining things? Go check (if you haven't done it so far) the thread I created on SUBSIM about this matter. This guy "julhelm" or something like insults me in several diferent posts. What the heck did I do to this guy? Still, he comes over and bashes away. Though I have not seen anything similar here, the hostility is present nonetheless.

    The result of this ass-kissing that has been done is to send a message to the devs: "yeah, go ahead and do anything you want. Release untested games, etc. People are still going to buy your games. If some unsatisfied costumer or two has a complaint, there is a strong comunity to punch him down."

    You guys remember what happened when "supreme ruler cold war" was released? And the game still is not perfected. Some things mentioned in the manual aren't even incorporated into the game. And this pattern is becoming more frequent. Will it come to a point where we no longer get the right to demand properly functional games? Because that is where we are heading, apparently.

    It is this - and not the bug itself - the reason why I am insisting on this matter so much.

    But you know what? I had enough of this. Having a guy insulting me over this issue on the other forum was enough, though it ilustrated my point perfectly.

    I give up. I'll just wait for the 'blessing' of a functional game, when and if the devs want it to happen. Looks like this is what it means to be a custumer nowadays.
    Last edited by Daniel Prates; 25-04-2012 at 23:01.

  14. #54
    Oh! One last thing. I have received private messages, here and in subsim, supporting my view on this matter - not the bug, the comunity response to the complaints. Strange that those people should have found more apropriate to say it privately, isn't it? Why, why indeed, they did not come publicly with their views? I wonder if it is because they antecipate hostile responses.

    If they are monitoring some of the responses I am geting on what is a very relevant matter, I don't blame them.

  15. #55
    You are right Daniel. You have the right to complain, and I don't see anything you have said as hostile or misleading. I told my friends as well that this game is not yet complete, and I would not recommend anyone to buy it without a warning label. Despite this they bought the game which is nice, I love the game .

    I'm wondering what the law says about bugs and crashes. I think in theory distributors are obliged to give a refund if the game does not work, but I guess there are practical issues involved as well...

    I support your right to moan

    Let's just hope the devs can fix this fast, and that producers start taking the hint that realising games early is not good.. At least they had the decency not to charge full price for this game, which I think helps ALOT

  16. #56
    Sergeant sertore's Avatar
    Naval War: Arctic Circle

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Near Milan, Italy
    Posts
    58
    Dears,
    I would like to notice that I tried to play the game with Steam client online, offline and disabling the network card but I always got the freezing issue: just to report you that the internet connection, that in my case is steady and always available, and the Steam client seems to be not related to the current issue.
    Thanks

  17. #57
    Hur går det med problemet?, Var nyligen i Bergen så därför skriver jag på svenska som ni förstår tror jag, men det är en vacker stad

  18. #58
    Turbo Tape Games Dev JanH's Avatar
    Naval War: Arctic Circle

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Bergen, Hordaland, Norway, 106562399381316, Bergen, Hordaland
    Posts
    2,408
    We're working on fixing it as fast as we can. As I said this issue does not turn up in any machines it has been tested on here, so we try to find a system where the problem can be observed and thus fixed. In the meantime we're improving memory management and optimizing code.

  19. #59
    Private albone20's Avatar
    Commander: Conquest of the AmericasNaval War: Arctic Circle

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Orion Spur of the Milkyway Galaxy
    Posts
    11
    Thanks janH for your time and effort. They are greatly appreciated

    When this freeze bug is dealt with i will be back in the game.

  20. #60
    Private Legio x's Avatar
    Hearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings IICommander: Conquest of the AmericasDarkest HourDeus Vult
    Europa Universalis 3Europa Universalis: ChroniclesEU3 CompleteDivine WindHearts of Iron III
    Heir to the ThroneEuropa Universalis III: In NomineEU3 Napoleon's AmbitionNaval War: Arctic CircleVictoria: Revolutions
    Europa Universalis: RomeSemper FiSupreme Ruler 2020 GoldSupreme Ruler: Cold WarVictoria 2
    Victoria II: A House DividedRome: Vae VictisMount & Blade: WarbandPride of NationsCK2: Holy Knight
    Europa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Milano - Italy
    Posts
    14
    On my tower the game don't work, still freeze.
    Windows XP Professional SP3 Intel Core2duo 3GHz, 3GB RAM NVidia GeForce GT240

    On my Notebook the game work with out problem, I played online the tutorials.
    Windows 7 Home Premium 64bit SP1 Intel Core i7 2GHz, 6GB RAM Intel HD Graphics Family.

    I hope this details con Help you to solve the issue.
    "I resti di quello che fu uno dei più potenti eserciti del mondo risalgono in disordine e senza speranza le valli, che avevano disceso con orgogliosa sicurezza." - DIAZ

+ Reply to Thread
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts