+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Steam Epic Fail - Not steam bashing

  1. #1

    Steam Epic Fail - Not steam bashing

    I'm not steam bashing here but after steam installed the latest update I ran the game created a new Profile and started a new game, I got through about 10 turns before my computer Rebooted and went back into windows, could not find any reason for it in my event viewer whatsoever.

    I found some details from looking around the net that suggested checking the Steam cache - did this, no problems, defragmented steam cache said it didn't need it. Read some further notes and it says blow it away and re download it - so i did and downloaded all 7076 meg of it, now I wouldn't normaly have a problem with this but I had to buy extra bandwidth and thats cost me $20 so Im fairly annoyed.

    The game is acting in exactly the same way, it gets to the settings window with the button that says play carrys on when play is pressed and goes to a black screen, then this disapears and the game exits to desktop.

    This is realy getting beyond a joke.

    Logs as follows.

    Code:
    T (2012/03/23 00:06:26) [app] MARS2 64-bit Environment
    T (2012/03/23 00:06:26) [app] Last built on Mar 21 2012 09:41:11
    T (2012/03/23 00:06:26) [app] CWD:
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\bin\x86
    T (2012/03/23 00:06:26) [app] Args:
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   D:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\bin\x64\mars.exe
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   -nSword of the Stars II
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   -g..\..\assets
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +deployed
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   -w1920
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   -h1080
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +window
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +rfxaa
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +rbloom
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +rfblur
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +rrefract
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +rocclude
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +planetgen
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   +rdecal
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   -console
    T (2012/03/23 00:06:26) [app]   -rmipbias1
    T (2012/03/23 00:06:26) [diag] Initializing telemetry...
    W (2012/03/23 00:06:26) [diag] Failed to start telemetry (1).
    T (2012/03/23 00:06:26) [app] Application window initialized.
    T (2012/03/23 00:06:27) [d3d10] Context initialized (DriverType=0).
    T (2012/03/23 00:06:27) [app] Mount points will be configured for deployment.
    T (2012/03/23 00:06:27) [app] Mounted path: [dlc_human] d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\assets\dlc_human
    T (2012/03/23 00:06:27) [app] Mounted path: [dlc_hiver] d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\assets\dlc_hiver
    T (2012/03/23 00:06:27) [app] Mounted path: [dlc_tarkas] d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\assets\dlc_tarkas
    T (2012/03/23 00:06:27) [app] Mounted path: [dlc_liir_zuul] d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\assets\dlc_liir_zuul
    T (2012/03/23 00:06:27) [app] Mounted path: [dlc_morrigi] d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\assets\dlc_morrigi
    T (2012/03/23 00:06:27) [app] Mounted path: [dlc_zuul] d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\assets\dlc_zuul
    T (2012/03/23 00:06:27) [app] Mounted path: [base] d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\assets\base
    T (2012/03/23 00:06:30) [Physics] Engine Initialize start: d:\steam\steamapps\common\sword of the stars ii\assets\base.
    T (2012/03/23 00:06:30) [Physics] Engine initialized.
    T (2012/03/23 00:06:32) [net] Registering SOTS2 game keys.
    W (2012/03/23 00:06:39) [eng] Network init. [eng\mars_eng_network.cpp:80]
    T (2012/03/23 00:06:39) [net] Checking for available services. Game Name: SotS2pc.
    T (2012/03/23 00:06:39) [net] Backend services available.
    W (2012/03/23 00:06:39) [net] Connected to GP. [network\mars_network_core.cpp:1855]
    Log Script.

    Code:
    ST 03/23/2012 00:06:38 [] Preparing game state Kerberos.Sots.GameStates.SplashState for transition from nothing.
    SW 03/23/2012 00:06:41 [] System.Xml.XmlException: Root element is missing.
       at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ThrowWithoutLineInfo(String res)
       at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent()
       at System.Xml.XPath.XPathDocument.LoadFromReader(XmlReader reader, XmlSpace space)
       at System.Xml.XPath.XPathDocument..ctor(Stream stream)
       at Kerberos.Sots.Profile.LoadProfile(String profileName, Boolean absolutepath)
       at Kerberos.Sots.App.ProcessEngineMessage(ScriptMessageReader mr)
       at Kerberos.Sots.App.Update()

  2. #2
    First Lieutenant theleif's Avatar
    Achtung PanzerA Game of DwarvesHearts of Iron 2: ArmageddonCities in Motion 2Crusader Kings II
    Commander: Conquest of the AmericasDungeonlandEast India CompanyElven Legacy CollectionFor the Motherland
    Galactic AssaultHearts of Iron IIIHOI3: Their Finest HourHeir to the ThroneImpire
    Europa Universalis III: In NomineKing Arthur IIMagickaMajesty 2March of the Eagles
    Naval War: Arctic CirclePirates of Black CoveEuropa Universalis: RomeSemper FiSengoku
    Sword of the StarsSword of the Stars IISupreme Ruler 2020 GoldVictoria 2Victoria II: A House Divided
    Victoria II: Heart of DarknessRome: Vae VictisMount & Blade: WarbandWarlock: Master of the ArcaneWar of the Roses
    Pride of NationsRise of PrussiaEU3 Collectors Edition500k club

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Örebro, Sweden
    Posts
    265
    1) If you think it's a problem with steam, you should post it on the steam forum instead. Otherwise if you believe it's due to a bug in the game, you should post under the Sots Tech Support. But if you do believe it's a steam error, try to disable the steam overlay in the settings. If that doesn't work, move your steamapps/common folder out of the steam folder, uninstall steam and reinstall it again, and move the steamapps/common folder back in the steam directory.

    2) Have you recently updated your graphic card driver? I highly doubt that steam caused a system reboot, especially if you are running Win7. If you're running XP, well then anything can give you a bluescreen. Have you tried to start other steam games? If you don't have any other games on steam, download some small demo and try.

    3) I see no obvious errors in the log, but I don't know that much about it. I see you started the game in 64 bit mode. Afaik, it's recommended to use 32 bit mode, as the 64 bit is somewhat buggy. You can change that in the options on the Sots 2 game laucher.

    4) I've updated steam on both my laptop and my stationary, and it's working fine for me, so it's not a general error.

    Cheers
    Nemo saltat sobrius nisi forte insanit!

  3. #3
    Does the Paradox/Kerberos logo appear or does it exit before that point?

  4. #4
    You should have posted this in Tech support.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts