+ Reply to Thread
Page 416 of 601 FirstFirst ... 316 341 366 391 406 414 415 416 417 418 426 441 466 491 516 ... LastLast
Results 8,301 to 8,320 of 12015

Thread: Quick questions / Quick answers -- EU3

  1. #8301
    Field Marshal Hootieleece's Avatar
    HoI AnthologyDeus VultDivine WindHOI3: Their Finest HourVictoria: Revolutions
    SengokuVictoria II: Heart of DarknessRome: Vae VictisCK2: Holy KnightEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Massachusetts
    Posts
    3,148
    Blog Entries
    3
    How does one increase the trade value of a COT? I'm England, I have a mission to control my trade. I am currently trading thru Antwerpen worth 640.It needs to become 800 so I can create new COT.

    On a related note My Colonies in New World are trading thru Andalucia, eventhough I am Embargoed by Castille. Why don't they trade thru Antwerpen?

  2. #8302
    Custer's Revenge Lord Finnish's Avatar
    Arsenal of DemocracyCrusader Kings IIDarkest HourEuropa Universalis 3Divine Wind
    For the MotherlandHearts of Iron IIIHeir to the ThroneSemper FiVictoria 2
    Victoria II: A House DividedVictoria II: Heart of DarknessMount & Blade: Warband500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    b_lahti, c_tavasts, k_finland
    Posts
    10,761
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by FlyingDucks View Post
    How to change religion? I.E Me wanting Protestanism so I can form Prussia.
    Wait for Reformation, then the option should appear in your Religion screen where you see things like tolerance and defender of faith.
    Mod:
    Byzantium - Imperial Restoration for Darkest Hour
    Empire of Pohjola for Crusader Kings II
    Wilhelm Scream for Crusader Kings II

    AAR:
    The Nazi Time Machine - A Strange Story of the First Reich (CK2) Dead due to save game corruption. Will restart eventually.

  3. #8303
    Quote Originally Posted by Hootieleece View Post
    How does one increase the trade value of a COT? I'm England, I have a mission to control my trade. I am currently trading thru Antwerpen worth 640.It needs to become 800 so I can create new COT.

    On a related note My Colonies in New World are trading thru Andalucia, eventhough I am Embargoed by Castille. Why don't they trade thru Antwerpen?
    You cannot increase is directly. I think it is dependant of the the connected provinces total trade value.
    On the specific quest I embargoed Burgundy so almost all of my provinces Including London started trading in Lübeck which already had over 1000 in value, allowing the creation of a CoT, which i did immedietly in London.
    I think if a nation embargoes you it means you cannot send merchants to their CoT (bad for you) and their provinces wont trade in your CoT (bad for you) but if your provinces would not be allowed to connect to their CoT it would be bad for them. Logical assumption: If you want to stop your provinces to trade with them you must also embargo them.


    Here is my question: Does an oversee province count towards the size penalty for tech research?
    I cannot decide if it is better to have many colony and deal with lower tech or keep away for the sake of faster advance. Same applies inside europe. Is it better to keep provices or release them as vassals for half tax and lost trade/production income and half forcelimit for the pure sake of faster tech research?
    For a OPM I cant do anything against major powers even if I'm 6 points ahead in tech ( I cannot be much more ahead, thx neighbor bonus) but I cant go ahead in tech compared to other major powers if i'm a major power. (thx size penalty)
    Seems like its not worth thinking to much about tech. Its there basicly to keep the game somewhat less monotone. Nothing else.
    Last edited by bagalas; 13-06-2012 at 13:33.

  4. #8304
    oh this is just sweet...
    on my first play with Hungary I had 2 wars in 10 years against Venice and his allies... no matter. I could handle it.
    Today I decided I start over with Gold infaltion only and guess what happens... the golden horde happens. Whenever I get a Restless Horde popup I lose like prestige (I f dont know why) and they roll me over. After 5 years they do it again. i'm sitting here paying tribute and having -70 prestige unable to do s in diplomacy, crippled manpower and almost no tech advance. wasted 12 years for noting... and guess what? it wont stop. They just keep coming again and again.
    How am I suppose to stand up agains 5x10k horde while I cant even defeat 10k with 15k man. they just roll me over. damn horsemans...

    so... whats with the huge prestige loss after the Golden horde - (well its technically a) - DoW on me?

    update... I somehow managed to make an alliance with austria but.... the are not moving a finger to help me out against the horde. no kidding they have 2x15k armies on the borde and they just sitting there wathcing my country burn... what kind of alliance is this?
    Last edited by bagalas; 13-06-2012 at 18:34.

  5. #8305
    Lt. General ANO1453's Avatar
    Crusader Kings IIEuropa Universalis: Chronicles500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    by Jove, who cares?
    Posts
    1,430
    Quote Originally Posted by Hootieleece View Post
    How does one increase the trade value of a COT? I'm England, I have a mission to control my trade. I am currently trading thru Antwerpen worth 640.It needs to become 800 so I can create new COT.

    On a related note My Colonies in New World are trading thru Andalucia, eventhough I am Embargoed by Castille. Why don't they trade thru Antwerpen?
    Embargo Castille yourself.

    Also, you may want to consider to join a Trade League (like the Hansa) just to leave - trade values only update at the end of the month.
    CoT today, gone tomorrow
    A saying. Or so they say
    ---------
    EU3 AAR: Two lions and a yellow background (MPM)

  6. #8306
    Major Balou's Avatar
    Europa Universalis: ChroniclesHearts of Iron III CollectionHOI3: Their Finest HourVictoria 2Victoria II: A House Divided

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Brunswick, Germany
    Posts
    612
    Quote Originally Posted by bagalas View Post
    Here is my question: Does an oversee province count towards the size penalty for tech research?
    I cannot decide if it is better to have many colony and deal with lower tech or keep away for the sake of faster advance. Same applies inside europe. Is it better to keep provices or release them as vassals for half tax and lost trade/production income and half forcelimit for the pure sake of faster tech research? (..).
    It counts. Though, it is still worth becoming bigger, if you consider that many overseas provinces produce colonial goods that become extremely valuable over the course of the game. This will add more to your monthly research budget than their number hinders your advance.

  7. #8307
    Noble republics can have royal marriages, but can they claim thrones, force PUs, and eventually inherit other countries? If so, it'd be extremely powerful because you have a chance at inheriting every 8 (or 4?) years.. Also, if they can, then does it allow a chance at inheritance at death of ruler (keep re-electing) or each election of a new ruler?

  8. #8308
    Lt. General ANO1453's Avatar
    Crusader Kings IIEuropa Universalis: Chronicles500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    by Jove, who cares?
    Posts
    1,430
    Quote Originally Posted by ajsciri4 View Post
    Noble republics can have royal marriages, but can they claim thrones, force PUs, and eventually inherit other countries? If so, it'd be extremely powerful because you have a chance at inheriting every 8 (or 4?) years.. Also, if they can, then does it allow a chance at inheritance at death of ruler (keep re-electing) or each election of a new ruler?
    I have never seen a Noble Republic inherit anything in Divine Wind.
    CoT today, gone tomorrow
    A saying. Or so they say
    ---------
    EU3 AAR: Two lions and a yellow background (MPM)

  9. #8309
    Playing as the Japanese Shogun, how do I successfully offer vasalization to the other daimyos? I'm at 200 relations with all of them, is there any way besides war to get them to vassilize?
    Last edited by s.rwitt; 13-06-2012 at 23:22.

  10. #8310
    not sure if everyone play the game on easy or I just kinda suck.
    Started a game as england (with Ashantai personal mod: http://forum.paradoxplaza.com/forum/...s-Tweaking-Mod ) on normal difficulty. I'm almost always in a constant war either with the french or with Burgundy. They just keep DOWing me as soon as the truce expires. With all the alliances i'm constantly fighting with half europe, my manpower drained my purse barealy has enough to keep up with the tech, I'm happy if I can have a white peace sooner or later.
    Damn this is hard, is it?

  11. #8311
    Field Marshal jdrou's Avatar
    200k clubHoI AnthologyArsenal of DemocracyHearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings II
    Darkest HourDeus VultEast India CompanyEuropa Universalis: ChroniclesEU3 Complete
    Divine WindFor The GloryFor the MotherlandHearts of Iron IIIHOI3: Their Finest Hour
    Heir to the ThroneEuropa Universalis III: In NomineEU3 Napoleon's AmbitionVictoria: RevolutionsRome Gold
    Semper FiSupreme Ruler 2020 GoldVictoria 2Victoria II: A House DividedVictoria II: Heart of Darkness
    EU3 Collectors Edition500k clubEuropa Universalis IV: Pre-orderEUIV: Wealth of NationsEUIV: Conquest of Paradise
    EUIV: Res Publica

    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Michigan, USA
    Posts
    22,704
    Quote Originally Posted by bagalas View Post
    I'm almost always in a constant war either with the french or with Burgundy. They just keep DOWing me as soon as the truce expires. With all the alliances i'm constantly fighting with half europe, my manpower drained my purse barealy has enough to keep up with the tech, I'm happy if I can have a white peace sooner or later.
    Damn this is hard, is it?
    You either need to focus your entire effort on destroying France from the start of the game or get rid of your continental provinces and rely on your navy to protect you from France/Burgundy.
    "The trouble with fighting for human freedom is that one spends most of one's time defending scoundrels. For it is against scoundrels that oppressive laws are first aimed, and oppression must be stopped at the beginning if it is to be stopped at all." --H. L. Mencken

    Playing EU4

    Download the Fix-it-Yourself Pack for HoI 1.06c (updated 11/14/05)
    Download the Unofficial fixpack for EU3 4.1b 4/29 beta or final 11/24 patch (updated 12/25/10)
    Download the text fixpack for EU3 Divine Wind (updated 2/11/11)

  12. #8312
    Banned Iwanow's Avatar
    Europa Universalis 3Europa Universalis: ChroniclesEU3 CompleteEU3 Napoleon's AmbitionEuropa Universalis: Rome

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NO_TEXT_FOR_KEY_INDEP
    Posts
    8,713
    Quote Originally Posted by PiriReis View Post
    Reformed or Protestant?

    Whats better in eu3?
    Catholic.

  13. #8313
    Quote Originally Posted by Lord Finnish View Post
    Wait for Reformation, then the option should appear in your Religion screen where you see things like tolerance and defender of faith.
    Ok thank you and reformation comes around early 1500s?

  14. #8314
    I'm playing as Castille, trying to quickly annex Granada (early prestige gains) and the claim Aragon and force-PU them early. Normally, sieges take 100-200 days each. Against Granada, it's taking 700-800 days each consistently (5-6 playthroughs now, and I'm getting frustrated). It takes too long because I need to annex them to get higher prestige than Aragon, but after 700-800 days Aragon usually has their first legal heir.

    What do I do?? It's confusing that the long siege times only happen with Granada.

  15. #8315
    I'm playing as the Japanese shogun, I just DoW'd Malacca with a Religious Liberation CB. After I occupied them, however, I was still unable to annex them. Why is that?

  16. #8316
    Quote Originally Posted by ajsciri4 View Post
    What do I do?? It's confusing that the long siege times only happen with Granada.
    If you don't have vastly superior force you could try bringin' in a couple more regiments and assault forts which you conveniently see breached or the defenders have a slightly lower than max moral. Or use the more regiments to completely annihilate enemy armies and siege all province at once (use the detach siege button in each province and than move onward tot he next)
    I have no better idea.
    Quote Originally Posted by s.rwitt View Post
    I'm playing as the Japanese shogun, I just DoW'd Malacca with a Religious Liberation CB. After I occupied them, however, I was still unable to annex them. Why is that?
    Malacca starts with 4 provinces. Are you sure you occupied all of them? If you war score is not 100% they still have free province somewhere. Or maybe a small fleet. switch the map to diplomatic mode, zoom out and see if there is any more "red" province somewhere.

  17. #8317
    Malacca starts with 4 provinces. Are you sure you occupied all of them? If you war score is not 100% they still have free province somewhere. Or maybe a small fleet. switch the map to diplomatic mode, zoom out and see if there is any more "red" province somewhere.
    That was the issue, they had provinces I hadn't discovered yet. Thanks for the help, though.

  18. #8318
    Quote Originally Posted by bagalas View Post
    If you don't have vastly superior force you could try bringin' in a couple more regiments and assault forts which you conveniently see breached or the defenders have a slightly lower than max moral. Or use the more regiments to completely annihilate enemy armies and siege all province at once (use the detach siege button in each province and than move onward tot he next)
    I have no better idea.
    I would put two infantry in each province besieging, but it takes 700 days each for some reason.

  19. #8319
    Lt. General ANO1453's Avatar
    Crusader Kings IIEuropa Universalis: Chronicles500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    by Jove, who cares?
    Posts
    1,430
    Quote Originally Posted by ajsciri4 View Post
    I would put two infantry in each province besieging, but it takes 700 days each for some reason.
    I think Granada has a slider nudged to defensive, is it not? That would explain the longer sieges.
    CoT today, gone tomorrow
    A saying. Or so they say
    ---------
    EU3 AAR: Two lions and a yellow background (MPM)

  20. #8320
    Quote Originally Posted by ajsciri4 View Post
    I would put two infantry in each province besieging, but it takes 700 days each for some reason.
    ... and I assume they "produce" a heir in 700 days. oh well.
    As ANO1453 said the defensive slider could be the root of your problem. You cant do anything about that do except editing the save game file and change that slider. (but cheating is baaad ^^)

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts