+ Reply to Thread
Page 283 of 601 FirstFirst ... 183 208 233 258 273 281 282 283 284 285 293 308 333 358 383 ... LastLast
Results 5,641 to 5,660 of 12012

Thread: Quick questions / Quick answers -- EU3

  1. #5641
    Field Marshal jdrou's Avatar
    200k clubHoI AnthologyArsenal of DemocracyHearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings II
    Darkest HourDeus VultEast India CompanyEuropa Universalis: ChroniclesEU3 Complete
    Divine WindFor The GloryFor the MotherlandHearts of Iron IIIHOI3: Their Finest Hour
    Heir to the ThroneEuropa Universalis III: In NomineEU3 Napoleon's AmbitionVictoria: RevolutionsRome Gold
    Semper FiSupreme Ruler 2020 GoldVictoria 2Victoria II: A House DividedVictoria II: Heart of Darkness
    EU3 Collectors Edition500k clubEuropa Universalis IV: Pre-orderEUIV: Wealth of NationsEUIV: Conquest of Paradise
    EUIV: Res Publica

    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Michigan, USA
    Posts
    22,650
    Quote Originally Posted by jarekb84 View Post
    I want to take over provinces that have war colleges, grain depots, glorious monuments, and manufactories.

    Also, I've seen people post here that had several of the only one per nation buildings, is conquering provinces that already have them the only way? I have latest DW.
    I don't think conquering works for buildings with extra restrictions like war colleges; if it isn't in your capital it will disappear.
    "The trouble with fighting for human freedom is that one spends most of one's time defending scoundrels. For it is against scoundrels that oppressive laws are first aimed, and oppression must be stopped at the beginning if it is to be stopped at all." --H. L. Mencken

    Playing EU4

    Download the Fix-it-Yourself Pack for HoI 1.06c (updated 11/14/05)
    Download the Unofficial fixpack for EU3 4.1b 4/29 beta or final 11/24 patch (updated 12/25/10)
    Download the text fixpack for EU3 Divine Wind (updated 2/11/11)

  2. #5642
    Quote Originally Posted by Uriel Wang View Post
    Could anybody show me how to do it?
    Yes.

  3. #5643
    custom luser title gela1212's Avatar
    Cities in MotionCrusader Kings IIDeus VultEU3 CompleteDivine Wind
    Lost Empire - ImmortalsEuropa Universalis: RomeSengokuVictoria 2Victoria II: A House Divided
    Victoria II: Heart of DarknessRome: Vae Victis500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    May 2008
    Location
    Timucua/Seminole, Uncolonized
    Posts
    3,077
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by Uriel Wang View Post
    Hi there,

    I am currently playing Sweden and have formed a great Scandinavia. Right now I feel the incremental cost of manufactory very painful. According to EU3 wiki, the coefficient of this incremental cost is 20%. I'd like to change it to 5%. Could anybody show me how to do it?

    Btw, is this modification able to apply to current saved game?

    Thank you.
    It would apply to the saved game, but I'm not entirely sure if it's even possible.

    Defines.txt shows only one definition for 'manufactory', and that definition is for the extra money you get from one.

    Buildings.txt has nothing for incremental cost, and the comments section says "subject to other modifiers"

    Staticmodifiers.txt has nothing on it either.

    It might be hardcoded, but it if it isn't, it's some pretty out-of-place and/or well hidden stuff. I'd suggest trying for further help in the user mod forum.



    Winner of Best Gameplay AAR (EU 1-3) Q3 2011
    Awarded WritAAR of the Week 6/26/11; 9/2/2013


    "i don't like ppl coyping me" - iwanow

  4. #5644
    Sergeant blah_1123's Avatar
    Cities in MotionCrusader Kings IIDivine WindHearts of Iron IIIHeir to the Throne
    Supreme Ruler 2020 GoldVictoria 2Mount & Blade: Warband

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Reading, Berkshire, UK
    Posts
    82
    Hi, I'm trying to form russia and it says I need to own and have a core on novogorod I also have a mission to vassalise novogorod, if they are my vassal, will that count as owning the provinve? as I know it does in victoria 2 for unifications.
    Pop Type: Student
    Nationality: European
    Religion: Atheist
    Ideology: Socialist
    Issues: Anti Military, State Capatalism, Full Citizenship
    Militancy: 4
    Consciousness: 9

  5. #5645
    custom luser title gela1212's Avatar
    Cities in MotionCrusader Kings IIDeus VultEU3 CompleteDivine Wind
    Lost Empire - ImmortalsEuropa Universalis: RomeSengokuVictoria 2Victoria II: A House Divided
    Victoria II: Heart of DarknessRome: Vae Victis500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    May 2008
    Location
    Timucua/Seminole, Uncolonized
    Posts
    3,077
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by blah_1123 View Post
    Hi, I'm trying to form russia and it says I need to own and have a core on novogorod I also have a mission to vassalise novogorod, if they are my vassal, will that count as owning the provinve? as I know it does in victoria 2 for unifications.
    No.


    You can diplo-annex vassals after ten years with a good diplomatic skill, or vassalize them to fulfill the mission and then break the vassalization to annex them.



    Winner of Best Gameplay AAR (EU 1-3) Q3 2011
    Awarded WritAAR of the Week 6/26/11; 9/2/2013


    "i don't like ppl coyping me" - iwanow

  6. #5646
    Quote Originally Posted by Uriel Wang View Post
    Hi there,

    I am currently playing Sweden and have formed a great Scandinavia. Right now I feel the incremental cost of manufactory very painful. According to EU3 wiki, the coefficient of this incremental cost is 20%. I'd like to change it to 5%. Could anybody show me how to do it?

    Btw, is this modification able to apply to current saved game?

    Thank you.
    idk about the incremental cost issue, but costs for manus are depended on your Manpower.
    So build several lvl 6 land buildings and you should be fine.

  7. #5647
    Quote Originally Posted by jdrou View Post
    I don't think conquering works for buildings with extra restrictions like war colleges; if it isn't in your capital it will disappear.
    I noticed that you get the benefits of war colleges if you occupy the province they are in. It does not make a lot of sense, and seems to end if you annex them, but if you are at war an occupy it you can have multiples, since you don't actually own them.

  8. #5648
    That is indeed funny ) It is a UNIQUE building to own but you can use as many as you want )

  9. #5649
    Lt. General ANO1453's Avatar
    Crusader Kings IIEuropa Universalis: Chronicles500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    by Jove, who cares?
    Posts
    1,430
    Quote Originally Posted by GoguRomania View Post
    That is indeed funny ) It is a UNIQUE building to own but you can use as many as you want )
    I tried uniting the HRE with cheats a couple times (to try things out) and it is very possible to have more than one "unique" building.

    You can see if the province has manufactories through the population growth (which has a tooltip that describes the modifiers) or because of the small building in the province.
    CoT today, gone tomorrow
    A saying. Or so they say
    ---------
    EU3 AAR: Two lions and a yellow background (MPM)

  10. #5650
    Lt. General ANO1453's Avatar
    Crusader Kings IIEuropa Universalis: Chronicles500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    by Jove, who cares?
    Posts
    1,430
    Quote Originally Posted by A_Redditor View Post
    idk about the incremental cost issue, but costs for manus are depended on your Manpower.
    So build several lvl 6 land buildings and you should be fine.
    I thought they were based on number of core provinces...
    CoT today, gone tomorrow
    A saying. Or so they say
    ---------
    EU3 AAR: Two lions and a yellow background (MPM)

  11. #5651
    If a steppe nomad is the vassal of other country, it will attack from 5 to 5 years?
    It will attack with the senior??

  12. #5652
    Quote Originally Posted by GoguRomania View Post
    If a steppe nomad is the vassal of other country, it will attack from 5 to 5 years?
    It will attack with the senior??
    Yes. I reported it as a bug, but according to artfox it won't be fixed.

    Being horde and enemy horde vassals
    Register your games for access to Tech Support and Bug Report forums, aswell as beta patches ## Read the sticky before reporting a bug ##
    Do you need EU3 help? Most common problems & fixes ## Quick questions / Quick answers mega thread ## Search the foums ##
    Europa Universalis III Wiki, it's like an online manual that ANYONE can update!

  13. #5653
    Quote Originally Posted by Duskey View Post
    Yes. I reported it as a bug, but according to artfox it won't be fixed.

    Being horde and enemy horde vassals
    So we are ready for a Russian - Ming war for eliberation of Oirat Horde ... just teriffic ...

  14. #5654
    Quote Originally Posted by A_Redditor View Post
    idk about the incremental cost issue, but costs for manus are depended on your Manpower.
    So build several lvl 6 land buildings and you should be fine.
    Thank you very much!

    Yes, after I build several conscription centers, the cost for build an additional manufactory drops a little bit.

    This is not mentioned in the EU3 wiki. http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Ma...#Manufactories

    Can anyone clarify the relationship between Manpower, Existing No. of Manufactories and the unit cost of manufactory?

  15. #5655
    Quote Originally Posted by gela1212 View Post
    It would apply to the saved game, but I'm not entirely sure if it's even possible.

    Defines.txt shows only one definition for 'manufactory', and that definition is for the extra money you get from one.

    Buildings.txt has nothing for incremental cost, and the comments section says "subject to other modifiers"

    Staticmodifiers.txt has nothing on it either.

    It might be hardcoded, but it if it isn't, it's some pretty out-of-place and/or well hidden stuff. I'd suggest trying for further help in the user mod forum.
    I also looked everywhere and cannot find the parameter. I will post this issue to mod forum.

    Thank you.

  16. #5656
    Field Marshal jdrou's Avatar
    200k clubHoI AnthologyArsenal of DemocracyHearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings II
    Darkest HourDeus VultEast India CompanyEuropa Universalis: ChroniclesEU3 Complete
    Divine WindFor The GloryFor the MotherlandHearts of Iron IIIHOI3: Their Finest Hour
    Heir to the ThroneEuropa Universalis III: In NomineEU3 Napoleon's AmbitionVictoria: RevolutionsRome Gold
    Semper FiSupreme Ruler 2020 GoldVictoria 2Victoria II: A House DividedVictoria II: Heart of Darkness
    EU3 Collectors Edition500k clubEuropa Universalis IV: Pre-orderEUIV: Wealth of NationsEUIV: Conquest of Paradise
    EUIV: Res Publica

    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Michigan, USA
    Posts
    22,650
    Quote Originally Posted by Simberto View Post
    I noticed that you get the benefits of war colleges if you occupy the province they are in. It does not make a lot of sense, and seems to end if you annex them, but if you are at war an occupy it you can have multiples, since you don't actually own them.
    Yes, the way this works is a problem in my view. While some province modifiers should indeed apply to an occupying country not all of them should.
    "The trouble with fighting for human freedom is that one spends most of one's time defending scoundrels. For it is against scoundrels that oppressive laws are first aimed, and oppression must be stopped at the beginning if it is to be stopped at all." --H. L. Mencken

    Playing EU4

    Download the Fix-it-Yourself Pack for HoI 1.06c (updated 11/14/05)
    Download the Unofficial fixpack for EU3 4.1b 4/29 beta or final 11/24 patch (updated 12/25/10)
    Download the text fixpack for EU3 Divine Wind (updated 2/11/11)

  17. #5657
    Lt. General Sandmann's Avatar
    Hearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings IIDarkest HourDeus VultEast India Company
    Europa Universalis 3Europa Universalis: ChroniclesEU3 CompleteDivine WindFor The Glory
    For the MotherlandHearts of Iron IIIHOI3: Their Finest HourHeir to the ThroneEuropa Universalis III: In Nomine
    EU3 Napoleon's AmbitionVictoria: RevolutionsEuropa Universalis: RomeRome GoldSemper Fi
    SengokuSupreme Ruler 2020 GoldSupreme Ruler: Cold WarSupreme Ruler 2020Victoria II: A House Divided
    Rome: Vae Victis500k clubEuropa Universalis IV: Pre-orderEUIV: Wealth of NationsEUIV: Conquest of Paradise
    EUIV: Res Publica

    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Sweden
    Posts
    1,499
    How do you join the HRE as an outsider again with like my catholic Byzantium? Would I inherit HRE states with cores as Byz? Do you have to move your capital into a HRE province and then how?
    Please developers make the German flag prettier, the graphics looks like crap compared to the Brandenburg, Prussian or similar Aachen flag.

    http://eu4wiki.com/Europa_Universalis_4_Wiki

  18. #5658
    The easiest way would be to become emperor (just vassalize some electors), and then just use the "join HRE" provincial decision to make a chain of HRE provinces to your capitol. Once your Capitol is HRE, your country is HRE, too. But i have no idea if moving it to a HRE province works.

  19. #5659
    Colonel vasziljevics's Avatar
    Cities in MotionCrusader Kings IIEuropa Universalis: ChroniclesSword of the StarsKnights of Pen and Paper +1 Edition
    500k clubEuropa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    on the deck
    Posts
    1,059
    Quote Originally Posted by Simberto View Post
    The easiest way would be to become emperor (just vassalize some electors), and then just use the "join HRE" provincial decision to make a chain of HRE provinces to your capitol. Once your Capitol is HRE, your country is HRE, too. But i have no idea if moving it to a HRE province works.
    I belive you cannot move your capitol into or out of the HRE

  20. #5660
    I've just started a game of Novgorod and was wondering two thing:
    1. Can you declare war on a horde you owe tribute too without the stability hits ?
    2. how do you gain control of wasteland areas or are they totally in-accessible?
    Thanks for any answers.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts