+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: Demo download and support thread

  1. #1
    High Priestess of Paradox Susana's Avatar
    200k clubAchtung PanzerHoI AnthologyArsenal of DemocracyCrusader Kings II
    Commander: Conquest of the AmericasDeus VultDiplomacyDungeonlandEast India Company
    EU3 CompleteDivine WindGalactic AssaultHearts of Iron IIIHeir to the Throne
    ImpireThe Kings CrusadeMagickaMajesty 2EU3 Napoleon's Ambition
    Europa Universalis: RomeRome GoldSemper FiSengokuSword of the Stars II
    The Showdown EffectVictoria 2Mount & Blade: WarbandWarlock: Master of the ArcaneWar of the Roses

    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    1,528

    Demo download and support thread

    The Majesty 2 demo can be downloaded from these locations:
    Fileplanet
    Strategy Informer
    Gbase
    WorthPlaying
    AtomicGamer

    --------------------------------------------------------------------------
    Please note - bug and support questions for Majesty 2 the game must be posted in the official bug and support forum. Only registered users have access to those forums. To register your game, just enter the serial key provided with your game in the "My Games/Registrations" tab in the top menu

    Post your demo SUPPORT questions here. Please keep this a support forum ONLY, you can comment on the demo in the other threads that exist. Thanks!

    Kind regards
    Susana Meza
    Last edited by Cyberlore; 17-04-2012 at 15:33.

  2. #2
    editor[GEM]-Exception
    Invalid call (gem\gem\render\device.h, 213)

    What does it mean and how do I fix it?

    3.5000: .\SystemLevel\Log\GUILog.cpp(21): [GUI__WriteErr() ] Invalid property but_castle_citizen_visible (id=520) control 'GAME_WINDOW' (parent 'NULL', template 'n/a', root 'GAME_WINDOW', window 'GAME_WINDOW')

    Is the only item in the error log

  3. #3
    After a just a few minutes of otherwise perfect gameplay, the graphics freeze up on me and I am forced to kill the process before it degrades to the point where I have to hard reset. I can still hear music going on at this point, however (And not in a loop.) I really doubt it's overheating on me since I can run other, much more hardware intensive games such as TF2 without issue. There is no BSOD or other error message.

    I have an AMD Athlon 64 X2 6000+ with an Nvidia Geforce 8800 GT.
    BM: I tore up all of your old contracts. So get used to your new role as official bootlicker. It's gonna be a LOOONG adventure!
    KYA-HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
    Thief: Let me ask you a tangential philosophical question.
    BM: Shoot.
    Thief: If a contract is torn up and several fradulent copies have been produced in the meantime, does Black Mage cry?
    BM: He does.

  4. #4
    Mouse is "frozen". I start the game and the mouse pointer does not move. So I use the keyboard to quite the demo...

    Windows 7
    (Dyslexia)

  5. #5
    I have the same problem as Darkseedx (but my number is 217 instead of 213). My configuration is Vista, AMD 6000+, 8800 GTS and the demo crashes immediately after I start the program.

    In this forum I could find following hints however NONE of them works for me:

    1) Install AMD optimizer (I have no link, please google)
    2) Install newest version of Directx9c (I have no link, please google)
    3) Delete the folder "USER\documents\majesty2" (attention! - this deletes all settings and saved games)

    Dear developers, I'm really interested in this game but if the demo isn't running I can't and won't buy the game.

  6. #6
    Is this esoteric? Demi Moderator Dumble Dwarf's Avatar
    Majesty 2

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United States
    Posts
    350
    Quote Originally Posted by Uitra View Post
    Mouse is "frozen". I start the game and the mouse pointer does not move. So I use the keyboard to quite the demo...

    Windows 7
    I don't have any experience with Windows 7, but in other versions of windows, you could solve many mouse pointer related issues by reducing the graphic card hardware acceleration one notch down from the default setting of 'full'.
    Last edited by Dumble Dwarf; 21-09-2009 at 23:59.

  7. #7
    Ok, two other hints I found (both didn't help me, the 2nd is weird)

    4) Use a tool like CPU-control and start the program at only 1 processor (if you have a dual/quad core from AMD)

    5) If you have Vista32 and 2x2 GB it can help to remove one of the 2 GB RAMs (the guy said that it worked for him:
    http://translate.google.de/translate...DX%26num%3D100)
    Last edited by meldron; 19-09-2009 at 23:10.

  8. #8
    Demo runs fine on my computer, no lag or anything, problem is that screen randomly turns very bright and few minutes later returns to normal, this is extremely annoying most of time, sometimes it get's just little brighter and has no effect on my ability to play, however, most of time it turns so bright that i can barely see anything on screen.

    any ideas how to fix this?

  9. #9
    Quote Originally Posted by Qolko View Post
    Demo runs fine on my computer, no lag or anything, problem is that screen randomly turns very bright and few minutes later returns to normal, this is extremely annoying most of time, sometimes it get's just little brighter and has no effect on my ability to play, however, most of time it turns so bright that i can barely see anything on screen.

    any ideas how to fix this?
    Can you, please, specify your PC configuration and OS version?
    Ino-Co Plus
    www.ino-co.com
    Senior Writer
    Current project: Warlock 2 - The Exiled

  10. #10

    Installation Problem

    Greetings,

    I have downloaded the demo and gone through the installation process three times now.

    Each time, the demo appears to install normally. I get the message at the end of installation that the demo installed successfully.

    However, the demo doesn't seem to exist anywhere on my computer. The installer "installed" the demo to Program Files\Paradox Interactive\Majesty 2 (Demo), but no such folder exists after installation.

    I have restarted after installation, re-downloaded the demo from a different site, and re-installed three times, all with the same result.

    Running Vista Home Premium Service Pack 1, Athlon X2 3800+.

    Thanks in advance for your help.

  11. #11
    The installation and game work fine.
    I cannot though use the camera turn. The middle mouse button minimize majesty2 : Is there no options to tune controls ??

    By the way, the game is great but ridiculously difficult. It's just impossible to beat mission 2.

  12. #12
    Lt. General Hassat Hunter's Avatar
    Majesty 2Warlock: Master of the Arcane

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,359
    @ Allegiance:
    Sounds like a Vista security center issue (it likes to block changes to files or complete maps to be made).

    Try switching it off before installing.

  13. #13
    found solution myself, i had to go to advanced options and turn off the glow option, that solved it for me, posted it here in case someone else has the same problem.

  14. #14
    Possible solution to gem/gem/ blah blah 217 error.

    When I first ran the program it worked, then I got this error. I have discovered the error can occur if the color is set to 16-bit color and not 32-bit color. Changing the color in resolution setting to 32-bit color has resolved this error for me.

    -
    Detailed directions (windows)
    1) Right-click open spot on desktop and go to personalize
    2) Select Screen Resolution
    3) Check color and confirm it is 32-bit color

    Note: may be properties insteal of personalize and tab for resolution on older versions of windows.

  15. #15
    Quote Originally Posted by Rilyr View Post
    Possible solution to gem/gem/ blah blah 217 error.

    When I first ran the program it worked, then I got this error. I have discovered the error can occur if the color is set to 16-bit color and not 32-bit color. Changing the color in resolution setting to 32-bit color has resolved this error for me.
    Thanx for the hint ... sadly, it DOESN'T work for me. But I'm getting more and more sure that the error is based in the graphic card - or not? It's very sad that the developers apparently don't take a look at this forum I mean who if not them can tell us what this error means?

  16. #16
    Thanks, Hassat Hunter, for that suggestion, but turning off the various components of Windows Security Center didn't work.

    This sure is disappointing so far. What a strange thing to have happen. I'm sure I won't get the actual game if I can't play the demo first.

  17. #17
    @ Allegiance

    I am suprised the demo didn't install in /program files (x86) in Vista.

    I have to ask if you looked for the Majesty Demo icon after opening the "Games" part of Vista's start menu.

  18. #18
    [smacks forehead]

    Exx, I can't believe it was there. I wonder why my numerous searches of windows never revealed it? No "Paradox Interactive" folder, no "Majesty 2 (Demo)" etc. Nothing. Yet there it is, sitting in the \Games folder. I don't think I've ever once looked in that folder until you asked.

    Thanks, Exx. Now I'm going to go check it out!

  19. #19
    When I try and start the demo I get
    AssertEx failed, fs.is_open(), cannot create log file .\StdFileOutput.cpp, LogManager::FileOutput::FileOutput, 94
    after clicking Ok or Cancel I get, Can't load specified Module -Game.dll, error : -2147483645

    My Computer is Vista Premium and it has the required graphics and such to play

  20. #20
    ...It's nice up here! Alfryd's Avatar
    Crusader Kings IIMajesty 2

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,850
    I should mention that there's aparently a problem with running on multi-core CPUs. I've had it myself, and it's also reported here. Setting the process to a single processor affinity works, but the AMD optimiser doesn't, and, obviously, neither is an optimal solution. The demo runs fine when I set the game to use 1 CPU, but naturally it's not great for performance.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts