+ Reply to Thread
Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 21 to 40 of 101

Thread: Bug reports

  1. #21
    Lord of the Lurk Comrade Alex's Avatar
    Hearts of Iron IIIEuropa Universalis: RomeRome: Vae VictisEU3 Collectors Edition500k club
    Europa Universalis IV

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    106
    Went back to an earlier save and as soon as Achea & Sparta make peace WHAM CTD...

    Any thoughts on why this is?

  2. #22
    Colonel Descartes's Avatar
    200k clubHearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings IIEU3 CompleteDivine Wind
    Heir to the ThroneEuropa Universalis: RomeSengokuRome: Vae VictisMount & Blade: Warband
    500k clubEuropa Universalis IV

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    1,196
    Quote Originally Posted by Comrade Alex View Post
    Ok that fixed up the messy resources - heck I even had 2 'regulate provincial exports' option bars in missions and decisions before...
    *SIGH*
    Good.

    Quote Originally Posted by Comrade Alex View Post
    Went back to an earlier save and as soon as Achea & Sparta make peace WHAM CTD...

    Any thoughts on why this is?
    Nope. I don't see how it could be related to anything in Imperium, since the Greek part of the world has hardly been modded at all. Start as Achea or Sparta and try to find out if there's any disloyal governor or general that might want to break free and form a country. That kind of thing could cause a crash in vanilla too.
    Previously worked on Imperium, a mod for Rome: Vae Victis.

  3. #23
    Second Lieutenant fmurciap's Avatar
    Europa Universalis: RomeRome: Vae Victis

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Spain
    Posts
    146

    Character objectives

    I donīt know if it has been addressed in another thread: some characters get objectives that are no longer available: become plebeian aedile or tribune of the treasury or tribune of the soldiers (for the game itīs not equal to tribunes militium).

  4. #24
    Lord of the Lurk Comrade Alex's Avatar
    Hearts of Iron IIIEuropa Universalis: RomeRome: Vae VictisEU3 Collectors Edition500k club
    Europa Universalis IV

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    106
    *Sigh* Another day - another odd CTD cause...

    OK playing as Rome & if I try to access 'Missions & Decisions' BOOM CTD to desktop...

    I've attached the savegame as a .rar and hoping someone can have a look and work out whats wrong...

    Thanks in advance.

    [Edit : I deleted the Game with the Sparta/Achea CTD since it was only a couple of years in - this is the, up until now, much more successful restart]

    [2nd edit : Now this is interesting. The Mission I had when M&D was crashing was 'Improve relations with Egypt'. I tried running the game and it'd work fine until I clicked M&D then CTD. Once that mission expired M&D worked again. It kept working until I got the 'Improve relations with Macedon' mission then guess what - click on M&D and instant CTD. Any ideas on why that type of mission seems to be causing a CTD?]
    Attached Files
    Last edited by Comrade Alex; 23-05-2009 at 14:26.

  5. #25
    Colonel Descartes's Avatar
    200k clubHearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings IIEU3 CompleteDivine Wind
    Heir to the ThroneEuropa Universalis: RomeSengokuRome: Vae VictisMount & Blade: Warband
    500k clubEuropa Universalis IV

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    1,196
    Quote Originally Posted by fmurciap View Post
    I donīt know if it has been addressed in another thread: some characters get objectives that are no longer available: become plebeian aedile or tribune of the treasury or tribune of the soldiers (for the game itīs not equal to tribunes militium).
    You're right, something has to be done about the objectives.

    Quote Originally Posted by Comrade Alex View Post
    [2nd edit : Now this is interesting. The Mission I had when M&D was crashing was 'Improve relations with Egypt'. I tried running the game and it'd work fine until I clicked M&D then CTD. Once that mission expired M&D worked again. It kept working until I got the 'Improve relations with Macedon' mission then guess what - click on M&D and instant CTD. Any ideas on why that type of mission seems to be causing a CTD?]
    Nope. I haven't touched the 'improve relations with x' mission, and the missions added by Hardradi seem okay (I looked them through, just in case).
    Previously worked on Imperium, a mod for Rome: Vae Victis.

  6. #26
    If you were playing as Rome with this CTD it shouldnt be any of the missions I added in Africa Mod.

    Could it be this from the "republic_mercantile.txt" mission file:

    Code:
    improve_relations_with_trade_partner = {
    	type = any_country
    	duration = 5
    	allow = {
    		war = no
    		THIS = { 
    			government = republic 
    			biggest_party = mercantile_party
    		}
    		trading_with = THIS
    		NOT = { relation = { who = THIS value = 50 } }
    	}
    	abort = {
    		NOT = { trading_with = THIS }
    		THIS = { war = yes }
    	}
    	
    	success = {
    		relation = { who = THIS value = 150 }
    	}	
    	chance = {
    		factor = 2
    		modifier = {
    			factor = 1.5
    			religion = THIS
    		}
    	}
    Looks ok to me.

  7. #27
    Second Lieutenant Erthain's Avatar
    Crusader Kings IIDeus VultEU3 CompleteDivine WindHeir to the Throne
    Victoria: RevolutionsEuropa Universalis: RomeRome GoldVictoria 2Victoria II: A House Divided
    Victoria II: Heart of DarknessRome: Vae VictisWarlock: Master of the ArcaneWar of the Roses500k club
    Europa Universalis IV: Pre-order

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Oklahoma, USA
    Posts
    152
    The trade-good changing event doesn't work for Argolis or Ecbatana. Not sure if those are the only two, as I haven't played enough to test all the provinces in the game.

  8. #28
    Lord of the Lurk Comrade Alex's Avatar
    Hearts of Iron IIIEuropa Universalis: RomeRome: Vae VictisEU3 Collectors Edition500k club
    Europa Universalis IV

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    106
    *Sigh* I suspect my computer may be more at fault then the mod. I've just updated all the drivers I can and if that doesn't work I'm going to buy an external HD, back everything up then do a clean install and see how that goes...

    The lengths I go to for a game...

  9. #29
    Second Lieutenant fmurciap's Avatar
    Europa Universalis: RomeRome: Vae Victis

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Spain
    Posts
    146

    Diploannexation

    I'm not sure if it is a bug, a feature or whatelse.
    Iīve tried repeatedly to diploannex, first Etruria, later Massilia(rel=200) and Etruria(rel=190) (I really only wish to annex Massilia, to get a foothold in Hispania, but there isn't a way to choose only one vassal, is it?)
    No way, I always get a for answer.

  10. #30
    Colonel Descartes's Avatar
    200k clubHearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings IIEU3 CompleteDivine Wind
    Heir to the ThroneEuropa Universalis: RomeSengokuRome: Vae VictisMount & Blade: Warband
    500k clubEuropa Universalis IV

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    1,196
    Quote Originally Posted by Erthain View Post
    The trade-good changing event doesn't work for Argolis or Ecbatana. Not sure if those are the only two, as I haven't played enough to test all the provinces in the game.
    I had a look through the code, and it should work! You're playing v 1.1, right?

    Quote Originally Posted by Comrade Alex View Post
    *Sigh* I suspect my computer may be more at fault then the mod. I've just updated all the drivers I can and if that doesn't work I'm going to buy an external HD, back everything up then do a clean install and see how that goes...

    The lengths I go to for a game...
    Good luck.

    Quote Originally Posted by fmurciap View Post
    I'm not sure if it is a bug, a feature or whatelse.
    Iīve tried repeatedly to diploannex, first Etruria, later Massilia(rel=200) and Etruria(rel=190) (I really only wish to annex Massilia, to get a foothold in Hispania, but there isn't a way to choose only one vassal, is it?)
    No way, I always get a for answer.
    I think there's something wrong with the option weights in Cheexsta's event, and I'll see what I can do about it.
    Previously worked on Imperium, a mod for Rome: Vae Victis.

  11. #31
    Lord of the Lurk Comrade Alex's Avatar
    Hearts of Iron IIIEuropa Universalis: RomeRome: Vae VictisEU3 Collectors Edition500k club
    Europa Universalis IV

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    106
    Diplo-annex has worked for me - did take 3 attempts to get Massalia. In my earlier spin as Cathage I managed to diplo-annex both my remaining allies in 1 hit.

    I thought there were events related to the terrotory diploannexed but nothing ever fired. I could be wrong though.

    Oh yeah driver update caused game to blue screen immediately after loading (I tried a couple of times BSOD every time) so its a clean install ...

  12. #32
    It was posted before: the objectives are broken. So far I recognized this:

    - plebeian aedile
    - tribune of the soldiers
    - bugbearer
    - seneshal (both after I took carthage a few provinces but they aren't ceded)

    Also I am a bit confused about the title management:

    When I give the title quaestor the man is autmatically a senetor. But to be senetor in the roman republic you must be at least a preator.

    Also there's something about the military service...the men have to be in the military for ten years. So far right. But I can give them while they are still in military service the title vigintisexvir but not tribunis militas (dunno how its spelled). So both titles are the beginning of the cursus honorum but IMO the vigintisexvir title is broken and is too early possible.

    Edit: hmm dunno why, but the game is crashing in the year 545 avc. Seems like an event causes this ctd because it crashes always at another date.
    Last edited by AlCord; 01-06-2009 at 23:11.

  13. #33
    When investing in land technologies as rome the modifier is negative! which means that it subtracts 100% from the research speed.

    Also when checking the income of some ai (a greek nation, don't ask me which one) owned province I saw a modifier "+50% Land technology", which should be negative instead of positive, shouldn't it? The amount should be subtracted from the taxes of the provinces, not added.

  14. #34
    Second Lieutenant fmurciap's Avatar
    Europa Universalis: RomeRome: Vae Victis

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Spain
    Posts
    146
    It's not a bug, it's a feature. It is equivalent to Minerva's omen backfiring: you get a -25% research instead of a +25%. In this case you get -150% investment in research and +50% tax income (instead of the 'normal' -50% tax, +150% research).
    One question: when you mention the modifier in the greek province, are you talking of an AI province, not yours? To Descartes: tax modifiers from investment decisions, do affect also the AI? or is that a random event?

  15. #35
    Yes, I'm talking of an AI province.
    It seems to me that they also effect the AI.

  16. #36
    Quote Originally Posted by fmurciap View Post
    I donīt know if it has been addressed in another thread: some characters get objectives that are no longer available: become plebeian aedile or tribune of the treasury or tribune of the soldiers (for the game itīs not equal to tribunes militium).
    ahem guys, in addition to the above I'm having some problems with other impossible objectives, right now I have for two characters: give pinco pallino a job and get pinco pallino released imediately, problem is that Mr.pinco pallino is not existing! It's not the first time it's happening ( am now in 561 AUC ), got any clue?

    Thanks

  17. #37
    Second Lieutenant fmurciap's Avatar
    Europa Universalis: RomeRome: Vae Victis

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Spain
    Posts
    146
    Have you looked at the characters imprisioned in a foreign country? Maybe Hon. Pinco Pallino was captured in a long ago forgotten battle. That's ussually the case with 'objective' characters not showing in the characters screen. You can even get some bloke appointing Pallino to governor of a province or legate of a headless legion. In that case, even if you accept, the post will be kept vacant.

  18. #38
    Colonel Descartes's Avatar
    200k clubHearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings IIEU3 CompleteDivine Wind
    Heir to the ThroneEuropa Universalis: RomeSengokuRome: Vae VictisMount & Blade: Warband
    500k clubEuropa Universalis IV

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    1,196
    Juan50 discovered that some of the old missions cause crashes in Imperium. This will be fixed in next version, but I've attached a little quick fix for you. Delete the old missions folder and in your Imperium directory and replace it with the one in my attached rar file. This fix should be save game compatible, but make a backup of your save just in case.
    Attached Files
    Last edited by Descartes; 06-06-2009 at 23:26.
    Previously worked on Imperium, a mod for Rome: Vae Victis.

  19. #39
    Lord of the Lurk Comrade Alex's Avatar
    Hearts of Iron IIIEuropa Universalis: RomeRome: Vae VictisEU3 Collectors Edition500k club
    Europa Universalis IV

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    106
    Quote Originally Posted by Descartes View Post
    Juan50 discovered that some of the old missions cause crashes. This will be fixed in next version of Imperium, but I've attached a little quick fix for you. Delete the old missions folder and in your Imperium directory and replace it with the one in my attached rar file. This fix should be save game compatible, but make a backup of your save just in case.
    Well that is interesting - is there a list of which missions somewhere?

    Actually since my clean install of windows EUR has been running very well...

  20. #40
    Colonel Descartes's Avatar
    200k clubHearts of Iron 2: ArmageddonCrusader Kings IIEU3 CompleteDivine Wind
    Heir to the ThroneEuropa Universalis: RomeSengokuRome: Vae VictisMount & Blade: Warband
    500k clubEuropa Universalis IV

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    1,196
    Don't worry, they only cause crashes when combined with Imperium.
    Last edited by Descartes; 08-06-2009 at 09:17.
    Previously worked on Imperium, a mod for Rome: Vae Victis.

+ Reply to Thread
Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts