+ Reply to Thread
Results 1 to 12 of 12

Thread: [EU3:IN] Why am I not the Emperor ?

  1. #1

    [EU3:IN] Why am I not the Emperor ?

    Hi,
    Before all, please, excuse my english.

    I'm playing In Nomine as the France.
    The Emperor of the Holy Roman Empire was (and is still ) the king of Bohemia :
    Václav IV

    In order to be elected after his death, I made all my provinces join the Empire.
    And then, I paid every electors to have a relation with each of them around 180/200 ...

    Every 8 of them are backing France for the throne.

    Some months ago Václav IV died and Zigmund Ist became King of Bohemia...

    But there is no election and the king of Bohemia keep the Emperor title :-/

    Is it a bug or did I miss something important ?

    Thanks to ones who'll help me.

    (I hope i'm understandable)

  2. #2
    Magrathean Engineer Haftetavenscrap's Avatar
    Crusader Kings IIEuropa Universalis 3Divine WindHearts of Iron IIIHeir to the Throne
    Europa Universalis III: In NomineEU3 Napoleon's AmbitionRome GoldSword of the StarsSword of the Stars II
    Victoria 2Rome: Vae VictisEuropa Universalis IV

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    5,200
    Blog Entries
    1
    Yes, you're understandable

    Did you have a Regency Council at the time of the election? Regency Councils cannot become Emperor.
    Try Haftetavenscrap's Realistic Map Generator!
    Explore, colonize and conquer a world you've never seen before!
    Much more intricate and realistic maps than Conquest of Paradise

    Get it HERE!

  3. #3
    First Lieutenant sheep's Avatar
    Crusader Kings IIDeus VultEuropa Universalis 3Divine WindHeir to the Throne
    Europa Universalis III: In NomineLost Empire - ImmortalsEU3 Napoleon's AmbitionVictoria: RevolutionsVictoria 2
    Victoria II: A House DividedVictoria II: Heart of DarknessRome: Vae VictisMount & Blade: With Fire and SwordCK2: Holy Knight
    500k club

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Hiroshima, Japan
    Posts
    291
    Yeah, this will happen with regency councils.

  4. #4
    Colonel Cenobite30's Avatar
    HoI AnthologyCities in MotionCities in Motion 2Crusader Kings IIDeus Vult
    East India Company CollectionEU3 CompleteDivine WindFor the MotherlandHearts of Iron III
    Hearts of Iron III CollectionHOI3: Their Finest HourHeir to the ThroneEuropa Universalis III: In NomineThe Kings Crusade
    MagickaMajesty 2EU3 Napoleon's AmbitionVictoria: RevolutionsSemper Fi
    SengokuSword of the StarsVictoria 2Victoria II: A House DividedVictoria II: Heart of Darkness
    Rome: Vae VictisCK2: Holy KnightEU Rome Collectors EditionEU3 Collectors EditionKnights of Pen and Paper +1 Edition
    500k clubTeleglitch: Die More EditionEUIV: Call to arms eventCrusader Kings II: Legacy of RomeCrusader Kings II: Sword of Islam
    Crusader Kings II: Sunset InvasionCrusader Kings II: The RepublicCrusader Kings II: The Old GodsCrusader Kings II: Sons of AbrahamCrusader Kings II: Rajas of India

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Camp Lejeune, NC, USA
    Posts
    1,165
    Quote Originally Posted by Damn_fr
    Hi,
    Before all, please, excuse my english.

    I'm playing In Nomine as the France.
    The Emperor of the Holy Roman Empire was (and is still ) the king of Bohemia :
    Václav IV

    In order to be elected after his death, I made all my provinces join the Empire.
    And then, I paid every electors to have a relation with each of them around 180/200 ...

    Every 8 of them are backing France for the throne.

    Some months ago Václav IV died and Zigmund Ist became King of Bohemia...

    But there is no election and the king of Bohemia keep the Emperor title :-/

    Is it a bug or did I miss something important ?

    Thanks to ones who'll help me.

    (I hope i'm understandable)
    No need to excuse the English. Even if it was terrible, it would be a bit silly for us to expect perfect uniform English on the website of a Swedish game.

  5. #5
    the DIP(or ADM?), stat of your Leader is very important... if he has very low DIP(or ADM?), noone will vote for you.

    I just had it in my spain game... my leader was like 3 DIP(or ADM?) and i wasn't emp. he died, i got an UBER-leader( like 8-6-6) and i was made emp ( with All but 1 vote) Plus, i noticed my relations with all of the voters were like 160-190 without me donating anything

  6. #6
    Destroyer of Worlds Hypnotoad's Avatar
    Crusader Kings IIFor the MotherlandVictoria 2CK2: Holy Knight500k club
    Europa Universalis IV: Pre-orderCrusader Kings II: Legacy of RomeCrusader Kings II: The RepublicCrusader Kings II: The Old GodsCrusader Kings II: Charlemagne

    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Sweden
    Posts
    233
    The HRE elections also seem bugged (not yet fully confirmed), check the bug forum for details:
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=361172

  7. #7
    Non, i'm not in a Regency Council.
    I'm in 1420 and my king is still Charles VI

    The ADM/DIP/MIL of Charly are : adm 3 / dip 3 / mil 2

    Could this be the reason ?
    Despite I can see this ?

    http://great.free.fr/eu3.jpg (this is a screenshot)

    If HRE elections are bugged, I could change it in the save file I guess.
    But I just wanna be sure the problem is not my king.

  8. #8
    First Lieutenant sheep's Avatar
    Crusader Kings IIDeus VultEuropa Universalis 3Divine WindHeir to the Throne
    Europa Universalis III: In NomineLost Empire - ImmortalsEU3 Napoleon's AmbitionVictoria: RevolutionsVictoria 2
    Victoria II: A House DividedVictoria II: Heart of DarknessRome: Vae VictisMount & Blade: With Fire and SwordCK2: Holy Knight
    500k club

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Hiroshima, Japan
    Posts
    291
    Quote Originally Posted by Damn_fr
    Non, i'm not in a Regency Council.
    I'm in 1420 and my king is still Charles VI

    The ADM/DIP/MIL of Charly are : adm 3 / dip 3 / mil 2

    Could this be the reason ?
    Despite I can see this ?

    http://great.free.fr/eu3.jpg (this is a screenshot)

    If HRE elections are bugged, I could change it in the save file I guess.
    But I just wanna be sure the problem is not my king.
    Can you advance it a month and then post a screenshot? Or upload the save game file and I'll fiddle with it and try to figure out what's going on.

    Quote Originally Posted by Hypnotoad
    The HRE elections also seem bugged (not yet fully confirmed), check the bug forum for details:
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=361172
    If you go down to my last post and check the screenshots (or just try to duplicate it yourself) I think you'll see that there are some pretty severe problems with the HRE elections, although I don't think this guy's problem necessarily relates to that bug report.

  9. #9
    It doesn't change anything for the next month.
    In fact, the king of Bohemia died the last October.
    I was waiting the end of the month... but nothing happened...so I was waiting the end of the year ^^... but still nothing.

    Here is my save :
    http://great.free.fr/save.eu3

    I must wait the next week to read the bug forum,
    I just have a new home (my own \o/ ) and lot of things are still in my father's house.
    And I need to recover my EU CD to enter my key.

  10. #10
    Quote Originally Posted by Damn_fr
    Non, i'm not in a Regency Council.
    I'm in 1420 and my king is still Charles VI

    The ADM/DIP/MIL of Charly are : adm 3 / dip 3 / mil 2

    Could this be the reason ?
    Despite I can see this ?

    http://great.free.fr/eu3.jpg (this is a screenshot)

    If HRE elections are bugged, I could change it in the save file I guess.
    But I just wanna be sure the problem is not my king.
    well, you're king IS a problem, emperor or not

  11. #11
    First Lieutenant sheep's Avatar
    Crusader Kings IIDeus VultEuropa Universalis 3Divine WindHeir to the Throne
    Europa Universalis III: In NomineLost Empire - ImmortalsEU3 Napoleon's AmbitionVictoria: RevolutionsVictoria 2
    Victoria II: A House DividedVictoria II: Heart of DarknessRome: Vae VictisMount & Blade: With Fire and SwordCK2: Holy Knight
    500k club

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Hiroshima, Japan
    Posts
    291
    Well I loaded up his savegame - He's playing the game with historical monarchs and such. I'm thinking that this is the cause of inability to be elected emperor of the HRE rather than some bug, as I can confirm that electors appear to at least vote for who they are listed as voting for in the HRE screen, even if they are otherwise pretty much broken.

    Case closed I guess.

    If you want to fix this, open your savegame file in notepad, and change the first three 1's in the game options section to 0's, like so:

    Currently you have this:
    Code:
        setgameplayoptions={
    1 1 1 0 0 0 0 0 2 0 1 1 0 0     }
    }
    It should be this if you want HRE elections to work properly, I think.
    Code:
        setgameplayoptions={
    0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 1 1 0 0     }
    }
    If this doesn't fix it post again and I will fiddle around some more and see if I can't figure out what is going on.

    This should probably be added to the bug forum if this is the problem, though, as I can see how it may be misleading. If they're just going to vote historically (or if the historical emperor will be elected regardless) then they should either list the actual successor, not list anyone, or have a disclaimer in the HRE screen stating as much. Or all three.
    Last edited by sheep; 12-06-2008 at 14:53.

  12. #12
    Thanks a lot for your help.

    I'm going to keep the historical booleans in the code.
    But i'm changing this :
    Code:
    emperor="BOH"
    by this :
    Code:
    emperor="FRA"
    The event will not really appears but I guess the result will be the same.
    Unless the event of becoming Emperor give some bonus when it appears ?

    I will just have to change it again if I loose the next elections.

    Thanks again for all your help.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts